Devlet Bahçeli'den ABD'ye çok sert tepki!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin rahip Brunson üzerinde Türkiye'ye savurduğu tehditler hakkında çok sert bir açıklama yaptı.

Devlet Bahçeli'den ABD'ye çok sert tepki!
Devlet Bahçeli'den ABD'ye çok sert tepki!
GİRİŞ 28.07.2018 17:40 GÜNCELLEME 28.07.2018 18:06
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin rahip Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde "Türkiye'ye yaptırım uygularız" tehdidi hakkında çok sert bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan ABD'ye yüklenen Bahçeli, "On yıllardır müttefiklik hukuku içinde bulunduğumuz ABD, Evanjelistlerin dolduruşuna gelip bir Papazı bahane göstererek Türkiye’yi tehdit etmektedir. Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortaklığa gölge düşürmektir, haddi ve hududu aşmak demektir. Malum Papaz serbest bırakılmazsa yaptırım uygulayacaklarmış! Bu üslup küstahça değil midir? Buyurgan, bulanık ve buruşmuş bir tavır sayılmayacak mıdır? Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur? Türkiye-ABD ilişkilerini casusluk suçlamasıyla bağımsız ve tarafsız Türk mahkemesinde yargılanan bir Papaz riske atıp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir" dedi.

 

 

ABD BAŞKANINA NET MESAJ

ABD Başkanı Donald Trump'a net bir mesaj gönderen MHP lideri, "ABD Başkanı Papaz peşine düşeceğine ülkesinde misafir ettiği FETÖ’cüleri ne zaman iade edeceğini düşünmelidir. Türkiye tam bağımsız, tam bağlantısız bir ülkedir. Onun bunun ağzına bakmadık, bakmayacağız. Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Tehdit acizlerin zaafı, korkakların zayıflığıdır. Kaldı ki, Türk milletine tehdit işlemez, tarihin hiçbir döneminde de işlememiştir. Papazı isteyen ABD, Pensilvanya’daki haini verirse her hal ve şartta bir takas imkân ve ihtimali doğabilecektir. Nasıl olsa, suçluların, ajanların ve hainlerin değiş-tokuşuna Soğuk Savaş yıllarında epey tesadüf edilmiştir. Kanaatim odur ki, ya bir yol ağzında, ya da bir köprübaşında suçluların takası sağlanabilecektir…" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN ASKIDA EKMEK AÇIKLAMASI

Bahçeli, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden askıda ekmek uygulamasına ilişkin de bir açıklama yaptı, MHP lideri, "Askıya koyulan her ekmek mazlumları sevindirecek, masumları şevklendirecek, sofraları şenlendirecektir. Bunun yanında Türk-İslam kültürünü gelecek nesillere gurur ve şuurla taşıyacaktır. Askıya ekmeği koyalım arşa Türk emek ve erdeminin damgasını vuralım. “Ekmek-Tuz Hakkı” Türk kültürünün müşfik bir mükâfatıdır. İnsanidir, vicdanidir, ahlakidir, İslamidir. Ayrıca barış ve kardeşliğin mahsulüdür. Bu hakkı bilmeyenler, bu hakkı tanımayanlar Türk milletine aba altından sopa göstermeye kalkışırlarsa en başta kendileri kaybedecektir" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 77
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bahçeli, bunlar "Eski Türkiye" üzerinden "Yeni Türkiye"yi test etmek istiyorlar. Aslında onlar "Türkiye'nin yutulmaz bir lokma" olduğunu çoktandır farkındalar..
    Cevapla
  • ancelinayı yıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli böyle devam ettiği sürece yemişim evaceliği de ancelinayı da
    Cevapla
  • bred pit 5 yıl önce Şikayet Et
    hay ağzına! sağlık
    Cevapla
  • aliyar 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam simdi ABD kendine ceki duzen verir. devlet baba konusmus :))
    Cevapla
  • Çağrı 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin Allah’ına kurban....
    Cevapla
  • konya..42 5 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli adamsın,adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!