Bedelli Askerlik başvuru tarihi duyuruldu! Bedelli Başvurusu ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde mecliste gün sayısı, yaş ve ücret hususunun kesinlik kazanarak hayata geçirildiği Bedelli Askerlik başvuru tarihi nedir? 21 gün boyunca sürecek Temel Eğitim sürecinden geçecek asker adaylarının ağırlıklı olarak sorgulamaya aldığı Bedelli Askerlik başvurusu ne zaman? 2018 Bedelli Askerlik gelişmeleri!

Bedelli Askerlik başvuru tarihi duyuruldu! Bedelli Başvurusu ne zaman?
Bedelli Askerlik başvuru tarihi duyuruldu! Bedelli Başvurusu ne zaman?
GİRİŞ 17.08.2018 14:11 GÜNCELLEME 17.08.2018 14:11
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Askerlik dönemine erişmiş pek çok asker adayının uzun bir süredir heyecanlı bekleyişe koyulduğu Bedelli Askerlik, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilerek merak edilen bütün detaylar netlik kazandı. Bedelli Askerlik uygulamasına başvurmak isteyen kişiler için gün sayısı belirlenerek 21 günlük Temel Eğitim sürecinden geçecekleri kararı alınırken, diğer taraftan ise yaş sınırı 25 ve ücret de 15 bin TL şeklinde kesinliğe kavuştu. Peki, meclisin onayıyla birlikte hayata geçirilecek yeni uygulamaya yaklaşık 400 bin civarında başvuru beklendiği dile getirilen Bedelli Askerlik başvuru tarihi nedir? 2018 yılı itibariyle yürürlüğe girecek yasadan 1 milyon 340 bin asker adayının yararlanabilme olanağı elde edebileceği Bedelli Askerlik başvurusu ne zaman? 

Bedelli Askerlik başvuru şartları belli oldu! MSB başvuru detayları...

2018 Bedelli askerlik 15 bin TL ücreti ne zaman hangi bankaya ödenecek?

 

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI!

Bedelli Askerlik başvuru işleminde bulunmak isteyen asker adayları ‘’2018 Bedelli Askerlik Başvuru Tarihi’’ araştırmasını tüm hızıyla sürdürüyor. Bedelli Askerlik sistemine başvuru gerçekleştirmek isteyen kişiler yürürlüğe girecek yasanın Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanmasından itibaren 3 ay içinde yurt dışı temsilciliklerine yahut askerlik şubelerine başvuru fırsatına sahip olacaklar.

Bedelli Askerlik yerleri açıklandı! Bedelli eğitim verilecek birlikler!

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bedelli Askerlik için iletilen kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. Bedelli Askerlik teklifini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasının hemen sonrasında da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan Bedelli Askerlik teklifi artık yasalaştı. Aynı zamanda Resmi Gazete üzerinden Bedelli Askerlik başvuruların ne zaman başlayacağına ilişkin bütün detaylar aktarıldı. 2018 Bedelli Askeri başvurularının ne zaman başlayacağını merak eden asker adayları için, yürürlüğe girerek yasalaşan bu sistemin, Resmi Gazete’de yayımlandıktan itibaren 3 ay içerisinde yurt dışı temsilciliklerine veya askerlik şubelerine başvuru olanağı elde edebilecekleri açıklandı.

Bedelli Askerlik 21 günlük zorunlu Temel Eğitim kaldırılıyor mu?

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli Askerlik başvuru tarihlerini/başvuruların ne zaman yapılacağını merak eden asker adayları bir yandan Bedelli Askerlik başvurularının nasıl yapılacağına dair sorgulamalarını hız kesmeden yürütüyor. Bedelli Askerlik başvuru işleminde bulunabilmek için öncelikle şayet Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet ediyorsanız Bedelli Askerlik başvurusunu askerlik şubelerine, bununla birlikte ülke dışında ikamet ediyorsanız konsolosluk şubelerine bizzat yapmanız gerekmektedir.

Öte yandan Bedelli askerlik başvuru işlemini bizzat yapma şartı bulunmaktadır, yani vekaletle yahut posta ile gerçekleştirme imkanınız bulunmamaktadır.

Bedelli Askerlik başvurusunu gerçekleştiren asker adayına, ödemesi gereken miktar ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini içerisinde bulunduran bir belge teslim edilmektedir.

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen kişi kendisine teslim edilen bu belgeyle birlikte bankaya gidip ödeme işleminde bulunmalıdır.

Son olarak ödeme işleminin gerçekleştirildiğine ilişkin bir asıl olmak üzere toplamda üç nüsha dekontu, Bedelli Askerlik başvurusunda bulunulan merkeze iletilmelidir.

Askerlikte bir devir kapanıyor! Askere gidenler Jandarma olamayacak...

2018 BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI NEDİR?

Bedelli Askerlik hususuna ilişkin geçtiğimiz günlerde TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’de kabul edilen tasarı doğrultusunda; bedelli askerlikte yaş sınırı olarak, 31 Aralık 1993 tarihi de dahil bu tarihten önce doğanlar olarak açıklandı. Askeri hizmetin gerektirdiği ve TSK'nın ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı göz önünde bulundurularak belirlenen teklife göre; her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan ve bedelli askerlik uygulamasından faydalanmak isteyen yükümlüler, bu maddenin yasalaşarak yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 aylık zaman dilimi süresince askerlik şubelerine yahut yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir.

bedelli