Erdoğan onları unutmadı!

Şehit yakınlarıyla gaziler için devletin tüm kaynakları seferber edilecek. Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında faizsiz konut kredisi ve sosyal tesis gibi projelere yer veriliyor.

Erdoğan onları unutmadı!
Erdoğan onları unutmadı!
GİRİŞ 05.08.2018 06:55 GÜNCELLEME 05.08.2018 07:03
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı"nda vatan için canlarını hiçe sayanlar unutulmadı. Her daim şehit aileleri ve gazilerden desteğini esirgemeyen devlet, önümüzdeki 100 günlük dönem içinde hayata geçireceği bazı projelerle de şehit aileleri ve gazilerin yanında olmaya devam edecek.

Gerçekleştirilecek projelerden bazıları şöyle:

 60 MİLYONLUK KONUT KREDİSİ: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerden ihtiyaç sahibi 526 aileye 60 milyon TL faizsiz konut kredisi kullandırılacak.

 SGK BORÇLARI SİLİNECEK: Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın hayata geçireceği projeler ile şehit yakını ve gazilere çıkarılan SGK borçları terkin edilecek. Er-erbaşların eş, çocuk, ana ve babaları da sağlık hizmetlerinden faydalandırılacak.

 ANKARA'DA SOSYAL TESİS: Milli Savunma Bakanlığı, gazilere ihtiyaçları olan bakımı sunacak ve sosyal hayata adaptasyonunu sağlayacak olan 100 yatak kapasiteli gazi bakımevi, gaziler camisi ve sosyal tesisleri içeren Ankara "Gazi Uyumevi"nin ihalesini gerçekleştirecek.

 YURTDIŞINDA ŞEHİTLİKLER AÇILACAK: Dışişleri Bakanlığı ise Krakow, Galiçya, Bratislava, Malta ve Bakü'deki Türk şehitlikleri projelerine başlayacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 25
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehit evlatlarının tümüne iş hakkı verilmeli. Mevcut olan iki iş hakkı sorunu yüzünden bir çok şehidin evladı mağdur oldu ve üzücü şekilde her şehidin evinde tartışma olur. Şehidin tüm evlatlarına iş için çalışma yapılmalı ve mağduriyetlerin tümü giderilmeli
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehit yakınları ve gazilerimiz için ne yapsak azdır.Helal olsun.
    Cevapla
  • Maho 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehit ailelerine ve gazilerimize her türlü destek elbet verilmeli. Lakin faizsiz konut kredisi tüm halkımızın hakkıdır herkes için yapılmalı olmasa bile en azında emeklilerde bu kapsama alınmalı.
    Cevapla
  • Hüdavendigar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların don 10 yılda kredi kartı aydatu ve hesap işletim ücretine Devley el koysun ,BU KAYNAKLA ŞEHİT AİLELERİNE BEDELSİZ EV VERİLSİN,TEFECİDEN ALINSIN MİLLETİN PARASI✓
    Cevapla
  • memur 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut kredi ve kredi kartı borçlarına uzun vade ve düşük faizle yapılandırma yasası çıkmalı. 2016 daki yasa göstermelikti, zengin şirketler için çıkarıldı. Bankalar orta direğin borcunu yapılandırmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek