471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.

471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi
471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi
GİRİŞ 01.09.2018 04:31 GÜNCELLEME 01.09.2018 05:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı.

İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri  Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği duyuruldu. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 Yılı Mülki  İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini  tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471  mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 8 mülki  idare amiri başka bir göreve atanırken, 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı  merkezde değişik görevlere getirildi.

Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve  kaymakamlığa atamaları yapıldı.

Vali yardımcısı sayısı azaltıldı

Vali yardımcılarının kaymakamlıklara atanmasıyla vali yardımcılığı  sayısında azaltılmaya gidildi. Böylece 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki  yıllık süreçte 314'e indirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ilçelere tecrübeli ve  başarılı kaymakamların atamaları planlandı. Yapılan atamalarla söz konusu  bölgelerdeki tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilerek kaymakamsız ilçe  bırakılmadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kayyum olarak çalışan ve görev  süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapıldı.

Kayyum olarak görev yapan kaymakamlardan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş  Akhan'ın Antalya'nın Kaş ilçesine, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın  İstanbul'un Arnavutköyilçesine, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal'ın Antalya'nın  Finike ilçesine ve Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı'nın Yalova'nın Çınarcık  ilçesine atanmaları, söz konusu atamalara örnek olarak gösterildi.

Genç kaymakamlara görev verildi

Yapılan atamalarla İstanbul'da 12, İzmir'de 10 ve Ankara'da 3 ilçenin  kaymakamı değiştirildi.

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin ilçelerine ve stratejik  durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atandı.

Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibine de devam  edildi.

Merkezde görev yapan mülki idare amirlerinin kaymakamlık ve vali  yardımcılıklarına atanmasıyla da taşra teşkilatı güçlendirildi.

YORUMLAR 8
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Taşrada da yeni yüzler görmek istiyoruz , çoğu personel kök saldı.
    Cevapla
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntım vardı kaymakamın yanına vardım azar isittim
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Değişiklik iyidir.
    Cevapla
  • KIZILTEPELİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Sağ Olsun Bizim Kayyum, Hdp li Belediye Başkanları Gibi Elinde Onca İmkan Gelir Varken Hiçbir Hizmet Yapmadan Gitti!!!... Ne Olacak Bu KIZILTEPE’nin Hali...
    Cevapla
  • (!!) 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı bir davranış. Çünkü görev yerlerinde teşkilatlanıp görevini kötüye kullananların tezgahları bozulmuş oldu böylece.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak