15 Temmuz hain darbe girişiminde nöbetçi personeli arayarak, “Valiymiş, kaymakammış, hakimmiş, savcıymış, kimseyi dinlemeyeceksiniz, sadece benim emirlerimi dinleyeceksiniz” diyen teğmenin şok ses kaydı ortaya çıktı. FETÖ’cülerin darbe girişimini ortaya çıkaran personelin başka illere sürgün edildiği de ortaya çıktı. 

FETÖ’cü hainlerin kanlı darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan olaylarla ilgili yeni ses kaydı ortaya çıktı. Ses kayıtlarında Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı Komutan Vekili Jandarma Teğmen F.K.’nin nöbetçi Uzman Jandarma Kademeli Çavuş H.T.’ı arayarak “Hakimlerin, savcıların talimatlarını dinlemeyeceksiniz. Yalnızca benden emir alacaksınız. Valiymiş, kaymakammış, hakimmiş, savcıymış, kimseyi dinlemeyeceksiniz, sadece benim emirlerimi dinleyeceksiniz” şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı. Uzman Jandarma Kademeli Çavuş H.T.’ın, “Komutanım bu genel değil, bir grubun işi değil mi?” diye sorması üzerine Jandarma Teğmen F.K.'nın, “Hayır, iş bitmiştir ordu yönetime el koymuştur” diye cevap verdiği belirlendi. Ses kayıtlarında silah sesleri de gelirken, 15 Temmuz 2016 gecesi Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına bağlı bütün birliklerdeki rütbeli personelin hazır kıta olarak vardiyalı şekilde 2 gün bekletildiği belirtildi. 

Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra yaşananlar da ses kayıtları kadar dikkat çekti. Darbe girişiminden sonra yaşananları Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına anlatan personelin ifadeleri üzerine İl Jandarma Vekili olan ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığına idari tahkikat için gelen Jandarma Yarbay Ç.A., İlçe Jandarma Vekili F.K. ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı C.Y. tutuklandı. Soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen İl Jandarma Komutanı T.A.’in ifadelere ulaştığı ve Jandarma Astsubay Kademeli Başçavuş M.P., Jandarma Astsubay Kademeli Başçavuş S.İ. ve Uzman Jandarma VI. Kademeli Çavuş E.G., Jandarma Astsubay Kademeli Başçavuş K.K., Uzman Jandarma Kademeli Çavuş M.D., Uzman Jandarma Kademeli Çavuş A.Y.'nin sürgün cezası ile cezalandırıldığı ileri sürüldü.

Alınan ifadeler ve başvurular sonrasında Elbistan’daki FETÖ dosyası Kahramanmaraş’a alındı ve Jandarma Yarbay Ç.A., İlçe Jandarma Vekili F.K. ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı C.Y. 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Kahramanmaraş’ta FETÖ davasının görüldüğü ilk duruşma tarihi olan 17 Ocak 2017 tarihinde Jandarma Teğmen F.K., darbe ile ilgili emirler verdiği telefon konuşmasının ortaya çıkmasının ardından yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Sonuç 03.11.2018 11:28
    Bu kansızları meydanda kışlada nerde denk gelse sağ barakmakta yanlış yapmışız hala ekmek yiyorsa bunlar büyük hata hemde birçoğuda kaçtı zaten
  • Halk 03.11.2018 07:22
    Gereken cezalar verilmedi hala..Bu da fetöcüleri umutlandırıyor.
  • 43... 02.11.2018 23:03
    Soğan cücükleri sizi,Pensilvanyadaki şeytan çarpmış, kurbağa gözlü elebasinizla ,bu devleti yıkıp yoneteceginizi zannettiniz ama yanildiniz papaganlar, leş kargalari yanildiniz ,sert kayaya tosladinız,bu Vatani size birakirmiyiz,sakin asla bir daha denemeyin ,15Temmuzda sabirliydik ama ,sakin bir daha deneyip sabrımızı taşirmayin
  • Rezil hain 02.11.2018 22:12
    Teğmen tam bir darbeci ama karşısındaki asker değil. Konuşmalardan belli. Sadece verilen emirleri dinliyor.