Diyarbakır'da çuval içerisinde getirdikleri canlı civcivleri, metruk binada bulunan sokak köpeklerine yedirdikleri iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 2 kişi, 5 biner lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Olay, dün Diyarbakır- Silvan karayolunda meydana geldi. Metruk binada bulunan sokak köpeklere mama götüren Dicle Sevgi Kulübü üyesi 2 kadın, A.G. ve S.K.'nin yanlarında çuvalda getirdikleri canlı civcivleri sokak köpeklerine yedirmeye çalıştıklarını fark etti. Kadınlar, olayı cep telefonuyla görüntüleyip, polise haber verdi. İhbarla gelen polis, A.G. ve S.K.'yi gözaltına aldı. Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen A.G. ve S.K.'nin, bir tavuk üretim merkezinde çalıştıkları belirlendi. Sokak köpeklerini dövüştürdükleri de iddia edilen 2 kişi, ifadeleri alınıp, 5 biner lira para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Sokak köpekleri ile çuvaldaki civcivler ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Sözcü 20.01.2019 21:46
    Yuh be, hayvana insan muamelesi yapmışsınız yazıklar olsun. Sadece köpekler ve kedileri hayvan olarak gören aptal zihniyete lanet olsun. Köpekler saldırgan hayvanlardır, tabiatları gereği avlanmalılar. Yorum yapanlarda da beyin yok, satanist diyen bile var. Köpekler ok yayla avlanmıyor ağızlarıyla yırtarak avlanıyorlar.
  • halk 20.01.2019 20:53
    şimdi soruyorum bir kaç gun önce kim milyoner olmak ister programina katılan bir bayan evinde piton yılanı beslediğini söyledi,sunucu neyle beslediğini sordu canlı tavuk verıyorum dedi ,bu bayana ceza kesildimi,hayvanseverlerdende hiç tepki çeken beyan duymadım
  • Metin 20.01.2019 17:10
    Cenabı hakın laneti sizingibilerin üzerine olsun amin
  • zafergülten 20.01.2019 15:39
    satanist değiller,maksatları canlı civcivleri köpeklere yedirerek onları köpek dövüşüne hazırlamak,saldırgan hale getirmek. yani etobur bir hayvana taze kan ve canlı hayvan avlamak,onun içgüdüsel olarak saldırganlık ve vahşilik genetiğini açığa çıkarır. sokak köpeklerini dövüştürdükleride yaptıkları bu uygulamaya göre gerçek,yani iddia değil. hapse atılmaları lazımken 5 bin tl ile salınmışlar.
  • vatandaş 20.01.2019 15:26
    vahşiler. dağa bırakın askerlere yem olsunlar.
Daha fazla yorum görüntüle