Mahkemeden Sedat Peker kararı

Organize Suç Örgütü hükümlüsü Sedat Peker, Fatih Altaylı’yı tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Mahkemeden Sedat Peker kararı
Mahkemeden Sedat Peker kararı
GİRİŞ 22.01.2019 11:58 GÜNCELLEME 22.01.2019 12:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Organize Suç Örgütü hükümlüsü Sedat Peker hakkında Fatih Altaylı’yı tehdit ettiği iddiasıyla açılan dava karara bağlandı. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Sedat Peker ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan Peker hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Fatih Altaylı’nın kendisi hakkında iç çamaşırı ile gözaltına alındığı şeklinde yazı kaleme aldığını kaydeden Peker, “Hiçbir zaman iç çamaşırlarım ile gözaltına alınmadım. Ancak polisler geldiğinde iç çamaşırlarımla görüntülendiğim oldu. Fakat bu görüntülerin hiçbir basın ve yayın organında çıkmamasına rağmen katılan tarafın izlemiş olmasını garip karşıladığımı belirttim” dedi.

Sedat Peker ifadesinin devamında, “Fatih Altaylı’ya bu görüntüleri FETÖ’cü polisler ile beraber izleyip izlemediğini sordum. Daha sonra katılan hakkımda bir yazı yazdı. Ben de bir çok terör örgütünün ve kötü niyetli kişinin ölüm listesinde olduğunu bildirdim. Başıma gelen bazı olaylarda aslında katılanın etkisinin olduğunu bildirmiştim. Katılan da bu yazıdan etkilenerek tehdit edildiğini düşünmüş. Başına gelebilecek her türlü olaydan benim sorumlu olacağımı yazmış. Ben orada kendisini öldürmemiş olmamın bile suç örgütü lideri olmadığımı ispatladığını belirttim. Bununla hiçbir tehdit kastım yoktur. Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Kararını açıklayan mahkeme suç unsuru oluşmadığından sanık Sedat Peker’in beraatine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazeteci Fatih Altaylı, Sedat Peker hakkında ‘Eski Türkiye’ye Yeni Mafya’ başlıklı köşe yazısı kaleme almıştı. Bu yazının ardından Sedat Peker sosyal medya hesabından gazeteci Fatih Altaylı hakkında "Gençliğimin hücrelerde geçmesine sebep olanların başında gelmiş olmana rağmen halen daha hayattasın. Seni bugüne kadar öldürmemiş olmam bile benim suç örgütü lideri olmadığımın en büyük kanıtıdır” şeklinde söylemlerde bulunmuştu.

 Bu paylaşımın ardından Fatih Altaylı, Sedat Peker hakkında şikayetçi olmuş ve Peker hakkında ‘tehdit’ suçundan dava açılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • caner 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne mafya istiyoruz nede Altaylı'yı
    Cevapla
  • Berktuğ 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH var Gam yok BİR UMUTTUR YAŞAMAK
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Sedat Peker hala nasıl dışarıda olabiliyor. Çerkez Cengiz ve Sedat Peker gibilerin halkın huzuru için hapiste olması gerekiyor.
    Cevapla
  • el gurbeti 5 yıl önce Şikayet Et
    reis mi?benim bildigim bir reis vardir oda kasimpasali RTE dir herkes ayagini denk alsin
    Cevapla
  • deli 5 yıl önce Şikayet Et
    fatih altaylı bu terbiyesiz üslubuyla bugün değilse bile ileride birinin elinde kalabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi