YTB Başkanı Eren, Chicago’da Vatandaşlarımızla Bir Araya Geldi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği ABD’deki programı kapsamında Chicago’da vatandaşlarımızla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda YTB çalışmaları ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza sunulan hizmetler konusunda bilgiler aktarıldı.

YTB Başkanı Eren, Chicago’da Vatandaşlarımızla Bir Araya Geldi
YTB Başkanı Eren, Chicago’da Vatandaşlarımızla Bir Araya Geldi
GİRİŞ 11.02.2019 17:32 GÜNCELLEME 11.02.2019 17:32

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, çalışma ziyaretlerinde bulunmak üzere gittiği ABD’de temaslarına başladı. Başkan Eren, YTB uzmanlarından oluşan bir heyet ile birlikte Chicago bölgesini ziyaret ederek vatandaşlarımızla buluştu. Türkiye’nin Chicago Başkonsolosluğu’nda düzenlenen toplantıda kurum çalışmaları ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza sunulan hizmetler konusunda bilgiler verdi.

 

 

Chicago Başkonsolosluğu’nun görev bölgesindeki Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota, Wisconsin eyaletlerinden çok sayıda STK temsilcisi ve Türk vatandaşlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında özellikle; Haftasonu Okulları, Türkçe Eğiticileri Yetiştirme Programı, Yurtdışı Vatandaş Bursları, Okul Öncesi Çift Dilli Eğitim Desteği, YTB Türkiye Stajları, Diaspora Gençlik Akademisi ve Gençlik Kampları konularında bilgiler aktarılarak vatandaşların soruları yanıtlandı.

YTB BAŞKANI EREN’DEN 98 YAŞINDAKİ MEDİHA TEYZEYE ZİYARET

 

 

Başkan Eren, 73 yıl önce üniversite eğitimi için İzmir’den ABD’ye giden ardından ise Chicago’ya yerleşen 98 yaşındaki Safa Mediha Süleyman’ı da ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Başkan Eren, Chicago ziyaretinin son gününde ise YTB tarafından desteklenen Haftasonu Okulları Programı kapsamında destek verilen TACA Chicago’yu ziyaret ederek, yöneticiler ve öğrencilerle bir araya geldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi