Cumhurbaşkanlığı harekete geçti! 8 madde...

Çocuklar için son dönemin dijital ortamdaki en büyük tehlikelerinden biri olan Momo oyunu için, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 8 maddelik önlem açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı harekete geçti! 8 madde...
Cumhurbaşkanlığı harekete geçti! 8 madde...
GİRİŞ 14.03.2019 08:41 GÜNCELLEME 14.03.2019 08:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, son dönemde çocklasr haline gelen "Momo Oyunu"na karşı harekete geçti.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi son dönem gündemde olan Momo Oyunu'na ilişkin, "Momo: Dijital İstismar Girişimi" bilgilendirmesinde şu 8 öneriye yer verdi:

1- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Özellikle video içerili sitelerde bulunan hassas içerik filtrelerini aktif edin. Teslim ettiğiniz cihazların tümünde bu filtrelerin açık olmasına dikkat edin.

2- Tanımadığını kişilerden ve özellikle Japonya (+81), Kolombiya (+52) ve Meksika (+57) ülkelerinden gelen mesaj isteklerini kabul etmeyin. Çocuklarınızı bu mesajlar hakkında bilgilendirin.

3- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Sık kullanılan sosyal medya platformlarında tanımadıkları kişiler ve anonim hesaplar ile iletişimde olmasını engelleyin.

4- Çocuklarınızın kullandığı internet erişimi olan tüm cihazlarınızda ebeveyn koruması kullanın gezinme geçmişini saklayarak periyodik olarak kontrol edin.

5- Çocuklarınız internette yaptığı aramalar sonucunda birçok zararlı içerik ile karşılaşabilirler. Daima kontrollü bir internet gezintisi hedefleyin.

6- Daima lisanslı ve güvenilir kaynaklardan internet erişimi sağlayın. Sosyal medyada karşılaştığınız reklam bağlantılarına tıklarken dikkat edin.

7- Sosyal medya üzerinden gelen oyun davetlerini geri çevirin. Çocuklarınızın internet ortamında oynadığı oyunlardaki arkadaşlık edinimlerini kontrol edin.

8- Özellikle bu şekilde ortaya çıkan siber zorbalıklarda insan faktörü çok önemlidir. Asılsız haberler ile insanları suistimal etmeyin. Kaynağını bilmediğini haberleri paylaşarak meşrulaşmasına destek olmayın.

YORUMLAR 7
  • Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    29 yaşındayım . Erkek halimle ben bile korkuyorum . Tipe bak arkadaş . Nasıl bir karakter yapmışlar . Allah çocuğu olanları korusun
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    TRT çocukta momo diye çizgi film var. Akıllı Tavşan Momo. bunu ararken tehlikelisi de çıkabiliyor. TRT çocuktaki Akıllı Tavşan Momo nun ismi değişsin. Mesela Akıllı Tavşan Haydar, Muzaffer, Abuziddin, Ziya Abi falan olsun. MOMO ney.
    Cevapla
  • Veli çokbilmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tavşana veya hayvana verilecek isim insan isimleri olmasın. Örnek olarak bir kişi köpeğine Alper ismini veya Veli ismini verse bu isimde olanların hoşuna gider mi? İnsan dışı varlıkların ismi verilebilir...
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Erişimi engelleyin,direk çözüm..
    Cevapla
  • 42konya 5 yıl önce Şikayet Et
    Google ve YouTube ceza kesin
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu tür oyunlar yasaklanır.. Tüm İnternet Sağlayıcılarının programların yayın mümessili Türk Telekom,dur .. Pekala bu programlar devre dışı bırakılabilir?.
    Cevapla
  • Gemlikli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi eksiginiz var bu momo denilen bela normal bir cizgi film izlerken o cizgi filmin uzerine yama teknigi ile yapistirilmis bir anda karsiniza cikabiliyor tipki ikinci dunya savasinda hitlerin ticaret gemisi gorunumlu maket bacalara sahip gizlenmis toplari olan savas gemileri gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler