Müslümanlara saldırı düzenlenen Yeni Zelanda (ChristChurch) nerede?

Müslümanlara yönelik yapılan hain saldırının ardından Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentinin dünya haritasında nerede olduğu araştırılıyor. Yeni Zelanda tarihinin büyük felaketlerinden birini yaşadı. Cuma namazı saatinde camiye saldırı düzenlendi. Bu yaşanan hain saldırı nedeniyle merak edilen Yeni Zelanda'nın harita üzerindeki konumu ve ChristChurch şehriyle ilgili merak edilen bazı bilgiler...

Müslümanlara saldırı düzenlenen Yeni Zelanda (ChristChurch) nerede?
Müslümanlara saldırı düzenlenen Yeni Zelanda (ChristChurch) nerede?
GİRİŞ 16.03.2019 11:28 GÜNCELLEME 16.03.2019 11:28

Yeni Zelanda’nın ChristChurch bölgesinde cuma namazı sırasında iki camiye saldırı düzenlendi. Dünyayı ayağa kaldıran katliamda 40 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Bu saldırının ardından Yeni Zelanda'nın ve ChristChurch nerede olduğu büyük merak konusu oldu. İşte Yeni Zelanda'nın harita üzerindeki konumu ve hakkında merak edilenler...

 

 

YENİ ZELANDA NEREDE VE BAŞKANTİ NERESİDİR?

Kuzey ve Güney Adaları ile bazı küçük adalardan oluşan ve dört tarafı sularla çevrili olan Yeni Zelanda en yakın komşusu konumundaki Avustralya'ya yaklaşık 2.200 km mesafededir.

 

Yeni Zelanda

Ülkede genel olarak ılıman iklim hakimdir. Dört mevsimin arasında sıcaklık farklarının göreceli olarak düşük olduğu Yeni Zelanda'da Eylül, Ekim, Kasım ayları İlkbahar, Aralık, Ocak, Şubat ayları Yaz, Mart, Nisan, Mayıs ayları Sonbahar, Haziran, Temmuz, Ağustos ayları ise Kış mevsimi yaşanmaktadır.

Yazın hava sıcaklığı 20 ila 25 derece, Kışın ise 5 ila 15 derece arasında seyretmektedir. Kuzey Adanın en kuzey kesimlerinin Yaz aylarında sub-tropik iklim özellikleri gösterdiği,Güney Adanın dağlık yüksek kesimlerinde kış aylarında sıcaklığın -10 dereceye kadar düştüğü görülmektedir. Yerleşimin yoğunlaştığı kıyı kesimleri yıl boyu dengeli olarak yağmur ve güneş almaktadır. Başkent Wellington coğrafi konumu itibariyle yıl boyunca sert rüzgara maruz kalmaktadır.

ChristChurch

CHRISTCHURCH NEREDE?

Yeni Zelanda'nın güney adası üzerinde bulunan ChristChurch şehri, son bilgilere göre yaklaşık 400 bin kişilik nüfusa sahiptir. 268 bin 838 kilometrekare üzerine kurulu olan Yeni Zelanda'nın küçük bir şehri olan ChristChurch, ülkenin turizm şehirlerinden birisi olarak bilinmektedir.

YENİ ZELANDA NÜFUS

Son yapılan sayımına göre Yeni Zelanda'da 4.027.947 kişi yaşıyor. Ülke nüfunusunun çoğunluğunu Avrupa kökenliler oluşturmaktadır. Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maoriler ise nüfusun %14,9'unu oluşturmaktadır.

Yeni Zelanda halkı kendilerine Yeni Zelanda'da yaşayan uçamayan bir ulusal kuş olan Kivi diyorlar. Kuzey Adası Güney Adası'ndan küçük ancak burada daha çok kişi yaşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı