Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya?" dedi.

1 Mart yerel seçimlerini kısa bir süreliğine gündeminden çıkaran Saadet Partisi, yapımına 2013 yılında başlanan ve yakın zamanda ibadete açılan Çamlıca Camii'ni eleştirdi.

"BİR KERE DOLDURSUNLAR..."

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, "Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya? Bir kere doldursunlar ellerini öperim." dedi. 

"BAKIŞ AÇISI BU"

60 bin kişinin camiye ulaşmasının zor olduğunu öne süren Karamollaoğlu, "İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun. Bunu bile idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı zaman 'Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak' derseniz, işte hapı yuttuğumuzun resmidir bu. Bu Türkiye'nin ne kadar perişan halde olduğunu gösterir, ne kadar geliştiğini kalkındığını göstermez. Bakış açısı bu." diye konuştu. 

HEM YÜRÜYEN MERDİVEN HEM DE ASANSÖR VAR

Öte yandan Çamlıca Camii külliyesinde vatandaşların rahat hareket etmeleri için 24 yürüyen merdiven ile 27 asansör bulunuyor. Yürüyen merdivenler, camiye yaya olarak gelen vatandaşları rahatlıkla caminin içine ulaşmalarını sağlıyor. Asansörleri kullanan vatandaşlar ise otoparktan direkt caminin içine ulaşabiliyor. 

Yorumlar 310 Yorum Var
  • 43... 15.04.2019 08:54
    Sultanahmet camii kac bin kisilik,hemen dibinde ,Ayasofya camii, adim başi koca koca camiler,ozamanin İstanbulun nufusu nekadardiki,yuz sene onceki fotograflarinda bile çevresi bombosken atalarimiz koca koca eserler birakmislar bizlere,İstanbulun camilerinin olmadigini dusunun,tarihi olarak hicbir anlami kalmaz,İstanbulu İstanbul yapan camileridir,camiler sadece ibadet yeri deyil ,insanlarin toplanma merkezleridir,afetlerde vs de. Camlica camiide bunlarda hesaplanarak 100 bin kisiyi barindiracak şekilde inşa edilmistir.
  • Mehmet 14.04.2019 09:52
    Hela çok güldüm.sen kimin yan sanayisisin anlamadimki?
  • abidin topuz 14.04.2019 09:30
    camiler neden insanları rahatsız eder. hemde müslümanım diye geçinenleri
  • buyukusta 14.04.2019 08:19
    suudi arabistan dünyanın en büyük kilisesine kurduruyor yaptırıyor senin sesin çıkmıyor kimden emir alıyorsun
  • Ali Rıza Dönmez 13.04.2019 20:03
    Temel bey mühendis ve devlet planlamada çalıştığı için yatırımın her vakit verimli olması düşüncesiyle yaptığı çıkışı camii düşmanlığı olarak algılamamalıyız. . Temel bey namazlarını genelde camii kılmaktadır.
Daha fazla yorum görüntüle