Kılıçdaroğlu saldırısında yeni gelişme! Whatsapp...

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre 'terör ve organize provokasyon' soruşturması kapsamında yürütülen süreçte, gözaltına alınan isimlerin HTS kayıtları, olay gününden önce ve olay esnasındaki WhatsApp görüşmeleri, SMS geçmişleri ve daha önceki dönemlere ilişkin sosyal medya paylaşımları detaylıca araştırılacak.

GİRİŞ 22.04.2019 11:47 GÜNCELLEME 22.04.2019 11:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'lılarla çıkan çatışmada hayatını kaybeden sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Akkuzu mahallesinde düzenlenen cenaze töreninde bir grubun saldırısına uğramıştı.

 

 

Olayın ilk anından bu yana gerek siyasilerin gerek emniyet güçlerinin üzerinden birleştiği 'Dahli olan herkes yakalanarak adalete teslim edilecek' yaklaşımının ardından ilk adımlar atıldı.

Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı görüntülere yansıyan isimlerden biri de Osman Sarıgün'dü. Söz konusu şahıl polis operasyonuyla Çubuk'a yaklaşık 190 kilometre uzaklıkta, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı ve ardından Çubuk Adliyesi'ne getirildi.

 

 

CEP TELEFONLARI EN İNCE AYRINTISINA KADAR İNCELENECEK

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre olayla ilgili ilk etapta 11 kişi gözaltına alındı ve işlemler için emniyete getirildi.

Söz konusu kişilerle ilgili çok geniş çaplı bir tahkikat süreci yürütüleceği öğrenilirken, provokatörlerin cep telefonlarının da en ince ayrıntısına kadar inceleneceği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin Çubuk'taki cenaze öncesinde sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımların üzerinde durduğu, gözaltına alınan isimler cep telefonu sinyallerine dair son 4 günlük periyotun incelendiği de edinilen bilgiler arasında.

HTS KAYITLARI VE WHATSAPP KONUŞMALARINDA İZ SÜRÜLÜYOR

Öte yandan Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün başta olmak üzere gözaltındaki isimlerin cep telefonuna yönelik çalışmalar sürdürdüğü kaydedildi.

Soruşturma kapsamında söz konusu isimlerin WhatsApp ve Facebook gibi programlar üzerinden gerçekleştirdikleri görüşmelerin detaylıca incelendiği, özellikle olay sırasında şahısların birbiriyle ya da farklı kişilerle görüşüp görüşmediği konusunun netleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI MERCEK ALTINDA

Kılıçdaroğlu'na saldıran isimlerle ilgili yapılan soruşturma sürecinde 'sosyal medya' için de bir ekibin ayrıca çalıştığı kaydedildi. Bu ekibin, gözaltına alınan isimlerin şehit cenazesi öncesinde, sırasında ve sonrasında sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların tek tek incelendiği, bazı kişiler hakkında ayrıca 'halkı suç işlemeye tahrik' suçuyla soruşturma yürüttüğü elde edilen bilgiler arasında.

YORUMLAR 18
  • kasımpaşa lı 5 yıl önce Şikayet Et
    öfke kontrolü yapmalıyız.yapamazsak onların istediği olur. onların safı belli ,işgal kuvvetlerinin askerî gibi davranıyorlar. bizde onlara evsahibi gibi davranmalıyız.. yoksa felaket olur..
    Cevapla
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    Git desen gitmez
    Cevapla
  • Ahmet Şahinalp 5 yıl önce Şikayet Et
    Chpnin varlığı bile ülkeye gerilim olarak yetip artıyor. Zaten varlık sebebi de bu.
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    belki hatırlarsınız,bu saldırının bir benzeride rahmetli Süleyman Demirel ede yapılmıştı.oda yumruklu saldırıya uğramıştı.
    Cevapla
  • RİZE,Lİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Görev paylaşımı yapmışlar sanki vekilleri terörist cenazesine kendi ŞEHİT cenazesine gidiyor.Milletin aklıyla resmen dalga geçiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı