İDDEF, zekat bağışlarını yoksullara ulaştırıyor

İDDEF, 2019 Ramazan yardım çalışmaları kapsamında emanet edilen zekat bağışlarını ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor.

İDDEF, zekat bağışlarını yoksullara ulaştırıyor
İDDEF, zekat bağışlarını yoksullara ulaştırıyor
GİRİŞ 24.05.2019 08:14 GÜNCELLEME 24.05.2019 08:14

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) ‘Sofrada Tuzun Olsun’ sloganıyla gerçekleştirdiği 2019 Ramazan yardım çalışmaları kapsamında hayırseverlerin zekat bağışlarını Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 33 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İDDEF’ten yapılan açıklamaya göre, 33 ülkede faaliyet gösteren medreselerde hafızlık ve İslami eğitim alan yoksul durumdaki talebe ve muhtaç kimselere, bağışlanan zekatlar ilk elden teslim ediliyor.

33 ülkede Ramazan çalışmalarının gerçekleştirildiği ve zekat dağıtımlarının bizzat İDDEF gönüllüleri tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma ve infak ruhuyla kumanya paketleri dağıtıyor ve iftar sofraları kuruyoruz. Aynı zamanda hayırseverler tarafından emanet edilen zekat, fitre ve fidyeleri öncelikle medreselerde hafızlık ve İslami ilimler okuyan yoksul durumdaki talebeler ile çalışmalarımız sonucunda tespit ettiğimiz gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. İslam’ın beş şartından biri ve farz ibaret olan zekatları Gazze’den Kırgızistan’a, Kenya’dan Gine’ye, Mali’den Etiyopya’ya kadar bizzat ekiplerimiz tarafından elden ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Zekatlar özellikle dünyanın dört bir tarafında hayatını idame ettirmekle uğraşan, günlük yiyeceğini bulup yarına bir şeyi olmayan ve Allah yolunda ilim tahsil eden din kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırdığı gibi, çok mutlu ediyor. 33 ülkede yaptığımız Ramazan faaliyetleri kapsamında, zekat bağışlarını ‘Zekat, ümmeti tek bir aile yapar’ diyerek yurtdışındaki yoksul kimselere ulaştırmayı sürdürüyoruz.”

Zekatlar "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden online olarak, ilgili hesap numaralarına "EFT/havale" yoluyla ya da "0212 621 00 65" numaralı telefondan detaylı bilgi alınarak ulaştırılabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!