'Vatan, küskünlüğe feda edilir mi? Bunu şimdi bana deme...'

Haber7 yazarı Esra Elönü, 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimi öncesi çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı...

'Vatan, küskünlüğe feda edilir mi? Bunu şimdi bana deme...'
'Vatan, küskünlüğe feda edilir mi? Bunu şimdi bana deme...'
GİRİŞ 21.06.2019 13:50 GÜNCELLEME 22.06.2019 14:18
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

İşte Haber7 yazarı Esra Elönü'nün köşesinde kaleme aldığı o yazı; 

 

 

Kırgınsın öyle mi?

Sen,  Allahım helal etmiyorum! Şahsımı değil, milletimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum! Beni, benim için lif lif yolsalar, cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar, sarayımı yaksalar, hanümanımı, hanedanımı söndürseler, çoluğumu gözümün önünde parçalasalar helal ederdim de Sevgili'nin  yolunda yürüdüğüm için beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem! Diyen Abdülhamit Han kadar kırgın olamazsın.

 

 

Sen, Dar Ağacına yürürken, milletinin yüzüne son kez bakan Adnan Menderes kadar kırgın olamazsın. Şimdi senden inandıklarına, kitabına ve resulün emanetlerine son kez bakmanı isteyen Cehillere oy mu vereceksin?

Sen, sırtı bize dönük ölen Aylan bebek kadar kırgın olamazsın can kardeşim. Biberonunda son şehadet sütü yarım kalmış Aylan bebek kadar kırgın olamazsın.  Düşün, Aylan bebeklerin bir şezlong kadar yer kaplayan bedenlerini zalimlerin zalimliğine mi bırakacaksın?

Düşün, Safa ile Merve arasında koşar gibi bir evladının acısından diğer yavrusunun acısına koşan Mazlum Hacer’leri yalnız mı bırakacaksın?

Böyle sormuştum. Ve dua ediyorum. Çok büyük bir oyunun içindeyiz, Allah seçime kadar küskün kardeşlerimizin ferasetini artırsın. Allah küskünlüğe feda edilmeyecek şeyleri bu kardeşlerimize hatırlatsın.

Bakın, eğer kazanırlarsa mazlumun önünden alacakları aşın ilk hamlesini İstanbulla yapacaklar, İstanbulu hendek kazmalarına teslim edip Fatih ruhuna Bizans salyalarını sıçratıp kahkaha atacaklar. O Pensilvanya’daki cerahatten firavuna Musaları vurduracaklar. Necmettin Öğretmenin, Aybüke Öğretmenin yaşayamadığı güzel günleri, PKK’lı itlere yaşatacaklar.

Bilmez misin kardeşim, kırgınlığa feda edilmeyecek şeyler vardır. Vatan, Toprak, Bedirhan bebeğin vebali kırgınlığa feda edilir mi Allah aşkına söyle.

Allah aşkına söyle, ''oğlumu babasıyla beraber gömün korkar'' diyen annenin feryatları kırgınlığa feda edilir mi?

Allah aşkına söyle, kucağına yeni aldığı evladının kulağına adıyla ezanı okuyamadan selası okunan şehidin yiğitliği küskünlüğe feda edilir mi?

Allah aşkına söyle, ''Bu dünyada mutlu olamadı cennette mutlu olsun'' diyen elinde oğlunun karnesiyle gözyaşı döken Eren Bülbül’ün annesinin mahzunluğu kırgınlığa feda edilir mi?

Ne oluyor bize, elini önce vicdanına sonra şehitlerin soğuk musalla taşına götür can kardeşim..

Şimdi ne olur kırgınım deme bana, bak senin kırgın olduğun dalda kan şakıyor bülbül. Sakın kırgınım deme bana, bak mihrabına salyalarca gülenlerin ezdiği olmuşsun. Ne olur kırgınım deme, bak senin bıraktığın küreğine hangi hendek kazmaları talip. Bak , senin esnediğin kalende hangi zalim gevşiyor.

Sakın kırgınım deme bana, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul sabrını, sana ve inandıklarına İsyanbulayanların kahkahasına terk etme.

Sen düşenin dostusun düşürene meyletme!

Senin kalbine batan diken bizim elimizi acıtır lakin şu sırtındaki hançerleri, hınç erlerine aşikar etme!

Gel kitabı yeniden açalım, Beraber okuyalım ecdadın ruhuna fatihamızı, bir fatihamız da boş bıraktığımız saflarda yeniden nefes olsun..

Bırak nefretlerinin esiri olanları sen sabrında hürsün.

Onları bitirecek ve bizi yeniden başlatacak olan Allah’a sonsuz şükürler olsun..

Esra Elönü- Haber 7

elonue@gmail.com

Twitter:@elonue

YORUMLAR 135
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, Müslüman ım diyen insanlar a söylemek istediklerini söylediğiniz icin, tebrikler. Allah müslüman kardeşlerimize doğru yolu göstersin. Allah hayırlısını nasip etsin.amin
    Cevapla
  • Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinine,vatanına,toprağına kırılmak,ecdada şehitlere ihanettir.Hesabı verilemez.
    Cevapla
  • Hüsref AKDAĞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Eline diline sağlık ağlaya ağlaya okudum.epeydir yazı okumuyordum. Allah ebediyen razı olsun
    Cevapla
  • ALİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla
  • HABİB AKALIN 4 yıl önce Şikayet Et
    ....bu seçim arenası öyle bir hal aldıki kendim içinden çıkamıyorum.şunuda söylemeden edemiyorum eğer bizim taraftakilerin anlattıkları gerçekten harfiyen doğru ise bilmeliyizki hendek savaşındaki yardımı burdada görmemiz kaçınılmaz olur diyor.içtenlikle diyorumki YARABBİ.zalimlere fırsat verme mazluma ve mazlumdan yana olana RESULÜNE.yaptığın yardımı şimdide eyle bizlere acı merhamet et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler