Dünya şampiyonu lise, yeni öğrencilerini bekliyor

Kocaeli / İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi karakter temelli eğitim anlayışıyla çıktığı yolda her alanda elde ettiği başarılarla da göz dolduruyor.

Dünya şampiyonu lise, yeni öğrencilerini bekliyor
Dünya şampiyonu lise, yeni öğrencilerini bekliyor
GİRİŞ 01.07.2019 16:02 GÜNCELLEME 01.07.2019 16:02

Geçtiğimiz yıl ülkemizi temsilen Katar Doha’da yapılan ve 54 ülkenin katıldığı Uluslararası Arapça Münazara Yarışmalarında Dünya Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bugünlerde hareketli günler yaşıyor.

LGS puanlarının açıklanmasıyla iyi bir okula gitmek için mücadele eden öğrenci ve velileri yoğun bir araştırma içerisindeler.  Günümüzde iyi bir gelecek için iyi bir eğitim almanın bilincinde olan veliler öğrencileri için en doğru tercihi bulmanın gayreti içerisindeler.

“Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu”

Arapça ve İngilizce dil eğitimlerinde kazandığı ulusal ve uluslararası başarılarla kendini kanıtlayan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi özellikle fen bilimleri alanında verdiği eğitimle de dikkatleri üzerine çekiyor. Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu statüsünde olan okul, fen liselerindeki müfredatı uyguluyor. Böylelikle öğrenciler hem fen programlarını alıp hem de mezun olduklarında iki yabancı dili konuşabilme imkânına kavuşuyor.

“Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Okul Modeli”

Millî Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda eğitim yapan okul, öğrencilerin ders içeresindeki başarısı kadar ders dışında da kendini gerçekleştirmesi için her türlü imkânı sağlıyor. Öğrenciler onlarca farklı alanda sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle kendilerine uygun alanlara yöneliyorlar. Okulun her köşesinde elinde kitaplarla dolaşan öğrencileri görmek sizi hiç şaşırtmıyor. Okulun Proje Koordinatörü Yakup Diner “41. Dakika prensibiyle ders dışı saatleri en kaliteli şekilde öğrencilerimizin değerlendirmesi için onlarca kulüp çalışması ve faaliyet düzenliyoruz. Adeta derslerin bitiği saat olan 16.00’dan sonra okulumuz bilim, kültür, sanat ve spor merkezi haline geliyor” dedi.

Okuldaki kulüplerden bazıları ise şunlar:

Geleneksel Süsleme Sanatları Kulübü
Biyoloji Kulübü
Matematik ve STEM Kulübü
Akif English
Akif Talks
Hukuk’Akif
Makif El-Arabiya
Edebiyat Kulübü
Robotik Kodlama
Akıl Oyunları Kulübü
DNA İzolasyon Atölyesi

 “YKS’de Özgün Bir Model”

Okulun kendine özgü ve çok başarılı bir TYT - AYT hazırlık sistemi bulunuyor. Tüm öğrenciler “Bireysel Takip Sistemi” adı altına tüm yönleriyle sistemli olarak takip ediliyor. Toplanan veriler uzman rehberlikçiler ve eğitimciler tarafından aylık olarak raporlanıyor ve değerlendiriliyor. Çıkan tabloda öğrencinin tüm sosyal, akademik ve özel eksiklikleri tespit edilerek kısa sürede gideriliyor. Bu sayede öğrencinin başarısına önemli ölçüde katkı sağlanmış oluyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Okulun YKS Koordinatörü Mehmet İnan şöyle dedi: “Okulumuzda özellikle önem verdiğimiz 

şey, her öğrencinin özel olmasıdır. Aldığımız her öğrenciyi ulaşabileceği en üst noktaya çıkarmak için mücadele ediyoruz. Devletimizin katkılarıyla açtığımız Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını etkin bir şekilde kullanıyoruz. Tıp başta olmak üzere yüksek puanlı fakülteleri kazandırdığımız öğrenciler sadece okulumuzun kurslarına katılarak bu başarıyı elde ettiler. Bunda öğretmenlerimizin ve uyguladığımız sistemin çok büyük etkisi var. Velilerimiz gönül rahatlığıyla öğrencilerini okulumuza verebilirler.”

“Türkiye’nin Geleceğine Damgasını Vuracak Gençler Yetiştiriyoruz”

2014-2015 eğitim öğretim yılında Kocaeli’nin ilk proje okulu olarak eğitim hayatına başlayan okul bu yıl hazırlık eğitimini almış ilk öğrencilerini mezun etti. Okul heyecanla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu yıl öğrencilerinin yaklaşık %10’unun tıp fakültesini kazanmasını bekleyen öğretmen ve idareciler oldukça heyecanlılar. Bunun yanında mühendislik, hukuk, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, psikoloji, iletişim, ilahiyat gibi alanlarda da yeni üniversiteliler bu okuldan çıkacak.

Okul Yönetiminin ve öğretmen kadrosunun hedefleri çok büyük. Bu konuda Okul Müdürü Fatih Şenocak ekibine çok güveniyor. Hep beraber Türkiye’nin geleceğini inşa etmek adına üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Şenocak, karakter temelli eğitim anlayışıyla yüksek kariyer sahibi gençler yetiştirmek istediklerini, bunun için de öğrencileri bireysel olarak tüm yönleriyle takip ettiklerini, her bireyi çok kıymetli ve kazanılması gereken bir değer olarak gördüklerini ekliyor. Elde edilen başarıların da azim ve kararlılıklarını artırdığını söyleyen Şenocak, öğrencilerinin gelecekte söz sahibi olacak tüm meslek alanlarında görmek istediklerini ifade diyor. Başarının sadece akademik ölçütlerle değil; sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif becerilerinin de öğrencinin gelişmesine ve başarısına olan olumlu etkisine dikkati çeken Şenocak, “Bu alanlarda da temas edebildiğimiz tüm öğrencilere katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu okuldan mezun bilim insanları, akademisyenler, sanatkârlar, kültür elçileri çıkmaya başladığında kimse şaşırmasın. Ben inanıyorum ki bu sonucu hep birlikte göreceğiz” dedi.

LGS tercihi yapacak tüm kız öğrencilere ve velilere de seslenen Fatih Şenocak, “bizi dinlemeden ve okulumuzu görmeden tercih yapmayın. Hedefiniz ne olursa olsun bu okulda buna ulaşabileceğiniz tüm imkanlar, kalite ve kararlılık mevcuttur. Bunu 4 yılda elde ettiğimiz tüm başarılarda ve okulumuz öğrencilerinin gözlerinin içindeki mutluluklarında çok rahat görebilirsiniz” diyerek iddiasını ortaya koyuyor. 

“1-12 Temmuz Döneminde Tercih Danışmanlığı”

Hala karar verememiş veliler ve okulu görmek isteyen öğrenciler için oluşturulan tercih danışmanlığı sistemiyle veliler çayını yudumlarken Okul Müdürü ile birlikte ilgili rehber öğretmen ve müdür yardımcılarından bilgi alabiliyorsunuz. Okul bu dönemde hafta içi ve hafta sonu yeni öğrenci adaylarını beklemektedir.

Okulun Başarılarından Bazıları
2018 Uluslararası Münazara Yarışmaları Dünya Şampiyonluğu

2016-2017-2018 Üst üste 3 yıl Arapça Münazara Yarışmaları Türkiye Şampiyonluğu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İngilizce olarak yapılan Test, Yazılı ve Sözlü

Sınavlar 2018 yılı Türkiye Birinciliği, 2019 yılı Türkiye İkinciliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ecdada Mektup Yarışması Türkiye Birinciliği

ÖNDER Bilim, Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Birinciliği

15 Temmuz Konulu Şiir Yarışması Türkiye Birinciliği

Öykü Yazma Yarışması Türkiye İkinciliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tiyatro-Skeç Yarışması Türkiye Dördüncüsü

2019 Arapça Münazara Yarışmaları Türkiye Üçüncülüğü, İngilizce Münazara Yarışmaları

Türkiye Dördüncülüğü

Uluslararası Hakemli Dergilerde yayınlanan öğrencilerimize ait makaleler

Uluslararası Biyoloji Kongresine geliştirdiği proje ile davet edilme ve sunum yapma başarısı

Kocaeli İl genelinde düzenlenen ve önümüzdeki yıl Türkiye genelinde yapılması planlanan “41 Matematik Olimpiyatları” ve “Asım’ın Nesli Okuyor” adlı yarışmalarda Proje sahibi ve yürütücüsü

“Akif Talks” adlı programlarla baştan sona ileri seviye İngilizce olarak icra edilen ve Fen Liseleri ile Proje Okulların öğrenci ve öğretmenlerinin de katıldığı program serisinin proje sahibi ve yürütücüsü

Şehir Okumaları, Erenlerin İzinde, Anadolu Mektebi vb. 41 farklı okuma projesi ile okuyan, düşünen ve ifade edebilen öğrencileri yetiştirmede öncü projeler
DNA Kodlama ve İzolasyon atölye çalışmaları ile Kocaeli Üniversitesi ile ortak geliştirilen projeler

Robotik Kodlama ve STEM atölye kurulumu ve çalışmaları ile öncü proje ve çalışmalar

TEKNOFEST 2019’a kabul edilen 2 proje

CERN’de her yıl yapılan İnternational Cern Masterclass etkinliği Türkiye atölyesine 2 öğrenci ile katılım hakkı kazanma

Harvard Üniversitesi’nin öncülüğünde Sanal sınıf kurulumu ile Bilime Yolculuk Programlarına katılım

MUN (Model United Nations) programları düzenleme ve katılım sağlama

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı