İsmail Demir'den S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "(S-400'lerin teslimatı) Haftaya geldiği zaman göreceksiniz. Cumhurbaşkanı'nın verdiği tarih vardı. Temmuz'un birinci haftası geçti, ikinci haftasına giriyoruz. Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz" dedi.

GİRİŞ 04.07.2019 12:27 GÜNCELLEME 04.07.2019 13:23
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara'da bir otelde düzenlenen STM ThinkTech "Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler Paneli"ne katıldı.

 

 

Panel sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir, Temmuz ayı içinde teslimatı başlayacak S-400 ile ilgili, "Temmuz'un birinci haftası geçti. Temmuz'un ikinci haftasına giriyoruz. Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz" dedi.

S-400 ile ilgili Rus heyetinin gelip gelmediği sorulması üzerine Demir, "Heyetler gelir gider. Bu işlemler devletlerin kuruluşları arasında işler" diye konuştu.

DOĞU AKDENİZ DENKLEMİ

"S-400'lerin Doğu Akdeniz'e konuşlandırılması planlanıyor mu?" sorusuna ise Demir, "Sistemin konuşlandırılacağı yer TSK'nın değerlendirilmesindedir. Ama Doğu Akdeniz'i şu anda planlamalar içinde "biz S-400 aldık, Doğu Akdeniz denklemi değişecek" diye bir planlama yok. Türkiye'nin elindeki ürünün gerektiği zamanda gerektiği yerde kullanmak üzere harekete geçebilir. Bu harekat planlayıcılarının vereceği karardır. Şartlar içinde en uygun tercihi yapacaklardır" yanıtını verdi.

"YAPTIRIMLARA KARŞI TEDBİRİMİZ ALDIK"

Olası ABD yaptırımlarına karşı atılacak adımlarla ilgili Demir şunları kaydetti: "Yaptırımlar sır değil. Açık belgelerde. Amerikan yaptırımları dediğimizde CAATSA dediğimizde neleri içerdiği az çok biliniyor. Bu yaptırımları bildiğimiz için tedbirlerimizi alıyoruz. Daha önce benzer bir soruda söylemiştim. Yaptırımlar belli bir süre zorluklarla karşılaşmamıza yol açabilir. Ancak bunun nihai sonucu savunma sanayimizin daha güçlenmesi, ilerlemesi ve geleceği çok daha güçlü adımlarla yürümesi anlamına gelecektir. Bu bizi caydırmayacak, daha kuvvetlendirecek. Geçici etkiler olacak ama bu etkiler atlatılacaktır."

YORUMLAR 33
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu ınsan su tasıyan aracı bıraz sekıl yapar
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 mübarek bir icat vallahi billahi
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak ettiğim S 400 gelince İncirlik gibi üstlerine f35 uçağı avacs uçakları, f15 uçakları inemeyecek mi
    Cevapla
  • EFE 4 yıl önce Şikayet Et
    f35i bilmem de diğer uçaklar hatta dronelar bile habersiz kafalarına göre uçamayacak her hareketi izlenecek ve çok daha önemlisi devletimize bu konu hakkında bilgi vermek zorunda kalacaklar. çünkü habersiz uçan herşey düşürülecek sistem düşman olarak görecek
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    İnecek tabi çünkü sistem aktif edilmeyecek
    Cevapla
  • fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur belki bazı ekonomi zorluklar yaşayacağız ama bunu ileriye dönük olarak düşünürsek eğer buna değer bence. Allah'ın izniyle bundan da alnımızın akıyla çıkacağız.
    Cevapla
  • ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten S400 sipariş edilirken ne kadar koruma yapacağı hesaplanıp ona göre miktarı belirlenmiştir, yani nalburdan bir kilo çivi almıyorsun sonuçta. Tabi nereye konuşlanacağını CHP'lilere sormayın, sorarsanız everest tepesine kurun derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!