İstanbul'da göletlere 109 bin sazan balığı bırakıldı

İstanbul'da bu yıl göletlere toplamda 109 bin sazan balığı bırakıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, bugüne kadar 454 bin sazan yavrusunun göletlere salındığını belirterek, "Bu yıl 3 ilçemizde 8 göletimize 109 bin sazan bıraktık." dedi.

İstanbul'da göletlere 109 bin sazan balığı bırakıldı
İstanbul'da göletlere 109 bin sazan balığı bırakıldı
GİRİŞ 12.07.2019 12:13 GÜNCELLEME 12.07.2019 12:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Balıkçılığın sürdürülmesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün İstanbul'un çeşitli göletlerindeki çalışmaları devam ediyor.

Beykoz'da Cumhuriyet ve İshaklı göletlerine sazan yavrusu bırakılması çalışmalarını inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015'ten beri yürütülen projenin bu yılki ayağını tamamladıklarını belirtti.

2005'TEN BU YANA DEVAM EDİYOR

Karaca, şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanlığı olarak sürdürülebilir balıkçılık için, denetim ve kontrollerin yanı sıra bu tür sosyal projelere de imza atıyoruz. Daha önceleri yine denizde terk edilmiş ağlarla ilgili çalışmalarımız oldu. 4,5 milyon metrekare alanı taradık, 170 bin metrekarelik ağ aldık oradan. Yine iç suları da unutmadık. Burada balıklandırma faaliyetlerine 2015'ten itibaren devam ediyoruz. Bugüne kadar 454 bin sazan yavrusunu göletlere bıraktık. Bu yıl 3 ilçemizde 8 göletimize 109 bin sazan bıraktık."

Beykoz'da yürütülen çalışmada, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca (solda) ve beraberindekiler tarafından, Cumhuriyet ve İshaklı göletlerine binlerce sazan yavrusu bırakıldı.

Çalışmaların takibini de yaptıklarını ifade eden Karaca, "Muhtarlarla yaptığımız görüşmelerde daha önce bıraktığımız balıkların 15 kiloya kadar ulaştığını ve balık popülasyonunda ciddi bir artış olduğunu sevinerek öğrendik. İshaklı ve Cumhuriyet göletlerinde balıklandırma yaptık, ayrıca Silivri ve Büyükçekmece göletlerine de yavru sazan bırakma işlemini gerçekleştirdik." diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    bir seneye kalmaz kanaraların yağmasıyla yok olur.
    Cevapla
  • DELULER 4 yıl önce Şikayet Et
    Baraj, göl ve göletlerde fazla değil üç yıl ağ ile balık yakalamayı yasaklasınlar denetimi katı şekilde uygulansın o zaman seyret balığın bolluğunu.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    balıkçılara veya avcılara avladıkları kadar yavruyu doğaya bırakma mecburiyeti konmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı