İki ilde hain saldırılar: 1 asker şehit, 3 asker yaralı

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin saldırısının ardından çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı. Şırnak'ın Silopi ilçesinde de PKK'lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin yol kontrol noktasına yaptığı saldırıda 2 asker yaralandı.

GİRİŞ 26.07.2019 14:45 GÜNCELLEME 26.07.2019 15:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri Çukurca sınır bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hakkâri Çukurca sınır bölgesinde bugün PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgede operasyonların halen hava destekli olarak devam ettiği belirtilerek, "Bu operasyonlarda saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist, Irak kuzeyi Zap bölgesinde tespit edilerek etkisiz hale getirilmiş, kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde kalmamıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

ŞIRNAK'TA KONTROL NOKTASINA SALDIRI

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Ortaköy'de bulunan askeri yol kontrol noktasına, PKK'lı teröristler saldırdı. Teröristlerin roketli ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırıda çıkan çatışmada 2 asker yaralandı.

 

 

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için bölgede operasyon başlatıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • emekli60 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin ailelerine sabırlar versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi