Sedat Peker için mahkeme kararını verdi

Sedat Peker’in bir açılış sırasındaki konuşmasında halka silahlanma çağrısı yaptığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Savcılık, Peker’in konuşmasındaki silahlanma çağrısının ruhsatlı silah vurgusu şeklinde yapılmış olduğunu ve bunun tüm vatandaşlar için yasal bir hak olduğunu gerekçe gösterdi.

Sedat Peker için mahkeme kararını verdi
Sedat Peker için mahkeme kararını verdi
GİRİŞ 01.08.2019 16:26 GÜNCELLEME 01.08.2019 16:26
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ataşehir’de 3 Şubat 2019 tarihinde iş yerinin açılışında yaptığı konuşmasında halka silahlanma çağrısında bulunduğu iddia edilen Sedat Peker hakkında ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlarından başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. 

 

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan takipsizlik kararında, basında yer alan haberler üzerine iş yerinin açılışı sırasında Sedat Peker’in yapmış olduğu konuşmada suç unsuru teşkil edeceği değerlendirilen hususlar bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı anlatıldı. 

Şüpheli Sedat Peker’in açılışta yaptığı konuşmada, “Silah iyi insanların elinde olduğu zaman bir sigortadır, güvencedir. Bu sebeple imkanı olan kardeşlerimiz mutlaka ruhsatlı silah alsınlar. Mutlaka ev tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” dediği, konuşmasının devamında ise, “Bir de bize diyorlar ki, ‘siz kimsiniz, neden konuşuyorsunuz?’. Onlar bizim kim olduğumuzu bilmiyorlarsa ben söyleyeyim müsaadenizle. Biz bu vatanın delileriyiz kardeşlerim. Yetmedi, biz bu vatanın fedaileriyiz kardeşlerim. Bu vatanda herkes sussa da biz konuşacağız” şeklinde sözler söylediği belirtildi. 

“Konuşmam suç unsuru teşkil etmiyor” 

 

 

Peker’in savcılık tarafından alınan ifadesinde, “Olay günü ben açılış nedeniyle Ataşehir ilçesindeydim. Açılışa katıldığım sırada açılışa gelen ve beni tanıyıp tanımayan birçok kişinin sorularına muhatap oldum. Harici olarak açılışa katılan topluluğa konuşma yapmam istendi. Konuşma metnini önceden hazırlamış değilim, tamamen ani gelişen bir konuşmaydı. Konuşma içeriğinde suç unsuru teşkil edebilecek herhangi bir şey yoktur. Ben vatanını ve milletini seven birisi olarak ülkeme karşı tehlike unsuru olabileceğini düşündüğüm konularda sadece uyarılar yaptım” dediği vurgulandı. 

Ruhsatlı silah vurgusu yaptığı gerekçesiyle takipsizlik 

Takipsizlik kararında, Sedat Peker'in eyleminde ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ ve ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik’ suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı belirtildi. Şüphelinin beyanındaki silahlanma çağrısının ruhsatlı silah vurgusu şeklinde yapılmış olması, bunun tüm vatandaşlar için yasal bir hak olması gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi. 

YORUMLAR 25
  • Sezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne reisi arkadas birtane reis var oda rte dir, mafyayla devlet yan yana durmaz, ozzman devletin anlami olmaz.
    Cevapla
  • Ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlara dokunmayın, sonra bazı mafyalaşma eğiliminde olan gruplar normal türklere nefes alma hakkı bile vermiyor..
    Cevapla
  • doğulu 4 yıl önce Şikayet Et
    mafya ya ihtiyacımız yok.herkes meşru haklarını kullanmasını biliyor.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sedat Peker gibi Vatan Millet için mücadele edenlerle uğraşacaklarına Asıl Pkk, lılar için akademizsyenlere hak ihlali veren Milletimizi fitil eden AYM, ye Soruşturmalar açılsın!!
    Cevapla
  • kasımpaşa lı. 4 yıl önce Şikayet Et
    reis sen boşver onları davana sahip çık yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!