Arefe günü mesajları: İşte en güzel ve anlamlı resimli Arefe günü mesajları!

Kurban Bayramı'mından önceki gün olan Arefe gününü için en güzel resimli mesajları sizler için derledik. Müslüman alemi için önemli günlerinden biri olan Afere gününde sevdiklerinize sizler için derlediğimiz anlamlı mesajları gönderebilirsiniz. İşte Arefe gününe özel en anlamlı ve güzel mesajlar

Arefe günü mesajları: İşte en güzel ve anlamlı resimli Arefe günü mesajları!
Arefe günü mesajları: İşte en güzel ve anlamlı resimli Arefe günü mesajları!
GİRİŞ 10.08.2019 09:11 GÜNCELLEME 10.08.2019 09:12

Kurban Bayramı'mından önceki gün olan Arefe gününün yaklaşması ile birlikte müslüman Alemi sevdikleri ile paylaşacağı en güzel resimli arefe günü mesajlarını aramaya başladı. Zilhicce ayının dokuzuncu günü olarak akbul edilen Arefe, kurban bayramı öncesi tüm müslümanları bir araya getiriyor, sevinç ve nelerini birbirleri ile paylaşmalarına vesile oluyor. Bizde sizler için sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz En güzel resimli Arefe günü mesajlarını bir araya getirdik.

 

 

AREFE GÜNÜ MESAJLARI 2019

Bir avuç dua, sıcak bir mesaj, bir kucak sevgi, kapatır mesafeleri birleştirir gönülleri kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun. Arefe Gününüz Kutlu Olsun.

 

 

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günler dileğiyle. Arefe gününüz kutlu olsun.

Sizlere en güzel ve coşkulu olan bayramları müjdeleyen bugünde en güzel bayramlara erişebilmeniz duasıyla. Arefe gününüz kutlu olsun.

Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli arefe dileğiyle.

Bugünün feyiz ve bereketi üzerinizden eksik olmasın. Niyetleriniz makbul, amelleriniz kabul olsun. Arefe gününüz kutlu olsun.

Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Arefe gününüz kutlu olsun.

Heyecanla bayramı gözlediğimiz bugünde kurban bayramınız kutlu, bekleyişleriniz hayırlara vesile olsun, arefe gününüz kutlu olsun.

Yüzünüzün ay gibi parlak ve bayram edeceğiniz günlerin hiç bitmemesi duasıyla, Arefe gününüz kutlu olsun.

Bugün kulların bayram sabahına günahsız ve temiz olarak çıkacaklarını müjdeledikleri bir gündür. Hayırlı olsun.

Heyecanla bayramı gözlediğimiz bugünde son orucunuz kabul, bekleyişleriniz hayırlara vesile olsun, arefe gününüz kutlu olsun.

Bu mübarek ayda, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Arefe gününüz mübarek olsun.

Sizlere en güzel ve coşkulu olan bayramları müjdeleyen bugünde en güzel bayramlara erişebilmeniz duasıyla. Arefe gününüz kutlu olsun.

AREFE GÜNÜNÜN FAZİLETİ

Arefe günü mana olarak güzel günler öncesi anlamına da gelmektedir. Bayramdan bir gün öncesi olan arefe gününde bayram hazırlıkları yanı sıra dualar okunur, ibadetler yapılır zikirler çekilir. Diyanet İşlerinden edinilen bilgiye göre, Peygamber efendimiz Arefe Günü için şu duayı okumayı uygun görmüştür.

"Allah'tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir."

Hz. Ali ise bugün için şu duanın okunmasını tavsiye etmiştir:

"Allah'ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Z,t'ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah'ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Z,t'ın içindir. Allah'ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım. Allah'ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim."

AREFE GÜNÜ İÇİN OKUNACAK DUALAR

Arefe günü içinde İhlas Suresi'nin sürekli okunması gerektiği vurgulanıyor.
İhlas Suresi'nin Arapça okunuşu:

"Kul hüvellahü ehad. Allahüssamed. Lem yelid ve lem yuled. Ve lem yekün lehu küfüven ehad."

İhlas Suresi'nin Türkçe çevirisi:

"De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir). (O)Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı."

Arife gününün faziletine binaen Resulullah Sallallahü aleyhi ve Sellem buyurdular ki '

Arife gününde oruç tutmak, geçmiş ve gelecekten birer senenin küçük günahına kefaret

olur. Aşure günü orucu ise yalnız geçmiş olan bir senelik günaha kefaret olur.'

Arife bayramı ve geceleri mümkünse 1001 kere

'Estagfirullahe'l-azime be etubü ileyh'

İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır.

Resulullah (s.a.v) Arife günü şu duayı okurdu:

'Allahümmec'al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran'

Allah'ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah'ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır.

Her kim bu duayı okursa büyük mükafata nail olur.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'