Akılalmaz iddia! '300 köpek kayboldu'

Lüleburgaz Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birim Sorumlusu Anıl Ergin, son bir yılda eski çöplük alanında kısırlaştırdıkları 468 köpekten yaklaşık 300'ünün kaybolduğunu söyledi. Ergin, olay yerinde kaybolan köpeklerle bağlantısı olduğunu düşündükleri ve Lüleburgaz Belediyesi'ne ait olmayan şırınga ve uyuşturucu iğneler bulduklarını belirtti.

Akılalmaz iddia! '300 köpek kayboldu'
Akılalmaz iddia! '300 köpek kayboldu'
GİRİŞ 27.08.2019 12:18 GÜNCELLEME 27.08.2019 12:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Olay geçtiğimiz hafta sonu meydana geldi. Hayvanları kısırlaştırmak için kullandıkları şırıngaları toplamak için TOKİ bölgesindeki eski Lüleburgaz çöplüğüne giden görevliler, alanda belediye envanterinde bulunmayan ve kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kullanıldığı düşünülen boş uyuşturucu iğne ve şırıngalar buldu. Bulunan iğne ve şırıngaları kimin kullandığı yönünde belediye ekiplerinden geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Ergin, "Elimizde somut kanıtlar da var. Belediye envanterinde bulunmayan uyuşturucu iğneler, şırıngalar TOKİ bölgesi çevresinde ve eski çöplük alanda bizim arkadaşlarımız tarafından bulundu. Kısırlaştırıp, tedavi edip TOKİ bölgesine bıraktığımız 300'e yakın köpek kayboldu" dedi.

 

 

BELEDİYENİN İĞNELERİ DEĞİL

Ergin, Lüleburgaz Belediyesi'nin köpekleri kısırlaştırıp tedavi etmek amacıyla uyuşturucu iğne kullandığını ancak alanda buldukları iğnelerin belediye envanterinde bulunmayan iğneler olduğunu söyleyerek, "Lüleburgaz Belediyesi personelinin rutin tedavi ve kısırlaştırma çalışmalarında hayvanlara yönelik kullandığımız uyuşturucu iğneler var. Bu iğneler tekrar kullanılabilen küçük iğneler. Ancak görevli personel attıkları iğneyi almaya gittiklerinde bize ait olmayan, belediyenin kullanmadığı şırıngaya rastladı. Yapısı bizimkilerden farklı. Bunu tespit edip bana söylediler. Orada birilerinin köpeklere müdahalede bulunduğu, alıp götürdüğü noktasında somut kanıtlara ulaşmış olduk" ifadelerini kullandı.

 

 

Ergin, köpeklerin kaybolmasıyla bağlantılı olduğunu düşündükleri iğneleri kimin kullandığını araştırdıklarını söyleyerek, benzer biri durumla karşılaşıldığında belediyenin 0288 4445539 numaralı çağrı merkezinin aranarak ihbarda bulunulmasını istedi.

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Lüleburgaz Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçede sokak hayvanları için örnek çalışmalar yapıldığı belirtildi.     

Son 5 ayda veterinerlik birimince 468 kısırlaştırılma ile 877 sokak hayvanının tedavisinin gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:     

"Veterinerlik birimi tarafından yapılan denetimlerde TOKİ bölgesinde ve eski çöplük alanında belediyemiz envanterine kayıtlı olmayan şırıngalar ve uyuşturucu iğneler tespit edilmiştir. Bununla birlikte çeşitli sosyal medya hesaplarından eş zamanlı olarak Lüleburgaz'ı ve Lüleburgaz Belediyesini karalamaya yönelik gerçeği yansıtmayan paylaşımların yapılması bu durumun bazı kişiler tarafından planlı ve kasıtlı şekilde yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Bu doğrultuda sokak hayvanlarımıza yönelik her türlü müdahalenin vatandaşlarımız tarafından görülmesi ve tespit edilmesi halinde ALO 153 Zabıta İhbar Hattı'na ve 444 55 39 numaralı çağrı merkezimize ihbarda bulunulması son derece önemlidir."     

YORUMLAR 11
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bugün bir belediye veterinerinde bile köpek kısırlaştırması 300-400 tl.hele özelde 1000-1500 tl arası.belediye bu masrafa kıydımı acaba. sonra sokak köpeğini kim ne yapacakki ki.aklıma şu geliyor,son zamanlarda YERLİ HAYVAN MAMASI imalatçıları türedi,ve 300 köpek de ancak hayvan maması yapmada işe yarar diyorum. başka kim ne yapacak.
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    etrafta çinli var mı bakın bi
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp li belediye zehirlemiş gömmüştür. Suç bastırıryor.
    Cevapla
  • akrep 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok da lazımdı şimdi ne olacak . Dünyada hayvan hakkına sahip iki canlı kedi ile köpek var diğer hayvanların hakkı felan yok.
    Cevapla
  • Neden 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler toki bölgesine bırakılıyor. Orda yaşayanlar insan değil zaten neden sosyetik semtlere ırakmıyorsunuz. O köpeklerden çocuklar sokaga çıkamıyor. Seviyorsanız kendiniz kafelerde evinizde bakın. Isırıyorlar diyoruz kısırlastırdık diyorsunuz. Tecavuz ediyorlar demedik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor