İBB'de işten çıkarmalar devam ediyor: 238 kişinin işine son verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar devam ediyor. İBB iştiraki şirketlerinden olan MEDYA A.Ş. ve BELTUR'dan sonra İSPARK'ta da hiçbir gerekçe gösterilmeden 238 kişinin işine son verildi. İBB, işine son verdiği kişilere SMS göndermekle yetindi.

İBB'de işten çıkarmalar devam ediyor: 238 kişinin işine son verildi
İBB'de işten çıkarmalar devam ediyor: 238 kişinin işine son verildi
GİRİŞ 28.08.2019 21:24 GÜNCELLEME 29.08.2019 00:21
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Seçim vaatleri sırasında "kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başkan seçildikten sonra işten çıkarmalara başladı.

 

 

İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İBB'nin iştirak şirketlerinden olan MEDYA A.Ş.'de 50'ye yakın gazeteciyi işten çıkararak tepkileri üzerine toplamıştı. İmamoğlu yönetimi dün de aldığı bir kararla belediye iştiraklarından olan BELTUR'da çalışan 175 kişinin işine gönderdiği SMS ile hiçbir gerekçe göstermeden son vermişti.

MEDYA A.Ş. ve BELTUR'dan sonra belediye iştiraki İSPARK'tan da bugün 238 kişinin işine son verildi. İSPARK'tan da işine son verilenlere öncekilerde olduğu gibi hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece SMS gönderildi.

 

 

BÜLENT TURAN'DAN TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bülent Turan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Sizi sürekli gündem yapmak doğru değil; ancak bugün İSPARK’tan 238 otopark personeli hiçbir gerekçe olmadan işten atıldı. Cuma günü beklense 6 aylarını dolduracaklarından tazminat haklarını kazanacaklardı. İşle, aşla oynayan abat olamaz, kendinize gelin Sayın Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı.

İşçilere gönderilen SMS'te "Genel Müdürlük makamının 28.08.2019 tarihli talimat yazısı gereğince görülen lüzum üzerine; İş Sözleşmeniz 4875 sayılı İş Kanununun 17. maddesi çerçevesinde tüm yasal haklarınız ödenerek 28.08.2019 tarihi itibariyle feshedilmiştir." ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 109
  • Bahtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadro acıyor borçlu olduğu abilerine
    Cevapla
  • Bahoç 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden yorumlarım yayınlanmıyor
    Cevapla
  • Bahattin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıkışı yapılanlar özellikle siyasi görüşleri belirlenmiş ona göre işlem yapılıyordur ama her şey güzel olacak diyen vicdan yoksunu pkk destekçileri şimdi güzelmi oluyor kanı bozuk onursuzlar
    Cevapla
  • Nil 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Chp Hdp İyi parti Başa geçirtmesin Düşman partiler Oy verenlerde dahil.
    Cevapla
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    İşten çıkarılanlar ses getiren bir protesto yapmaları gerekir Ekrem bey İBByi yönetmiyor yöneten canan ve tayfası işten çıkarılanlar değilde işe yeni alınacakları takip edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı