Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sabrımız yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan verdiği net mesajda, "2-3 hafta içinde Fırat'ın doğusunda kendi askerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak gerisini varsın onlar düşünsün." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sabrımız yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sabrımız yok!
GİRİŞ 31.08.2019 16:52 GÜNCELLEME 31.08.2019 17:52
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

 

Son dönemde zaferlere imza atmayı başaran kahraman askerimizi rahmetle ve hayırla yad ediyoruz. 

2. Dünya Savaşı sonrası tercihimizi batı demokrasisi ve savunma konseptinden yana kullanarak yeni bir döneme girdik. 

 

 

Dünyanın her anlamda yeninde yapılandığı bir süreçte bizim de savunma seçeneklerimizi gözden geçirmek durumunda kalmıştır. NATO her ne kadar geçtiğimiz süreçte çuvallamış olsa da hala en büyük müttefiklerimizden biridir. Ne NATO üyeliğinden ne de müttefiklerimizden vazgeçme gibi bir durumumuz yoktur. NATO'nun karşılayamadı savunma ihtiyaçlarımızı ise başka türlü karşılamamız Türk milletine karşı en büyük borcumuzdur. Bu yüzden yerli savunma sanayide atağa geçtik. 

Bölücü terör örgütünün müttefikimiz olan bir ülkenin etekleri altına sığınarak varlığını sürdürmeye çalışması ayrı bir sorundur.

"SABRIMIZ YOKTUR"

Türkiye'ye Fırat'ın doğusunda bir güvenli bölge oluşturma tercihimizi tüm liderle paylaştık. Her ne kadar herkes bu teklifi olumlu karşılamış olsa da kimse bir adım atmadı. Bizim söylediğimiz güvenli bölge ile Amerika'nın istediği güvenli bölge konusunda makas çok açık. Bizim askerlerimizin güvenli bölgeyi kontrol etmesi dışında başka bir seçeneğe rıza gösteremeyiz. Kurulacak güvenli bölge ile ilgili çok fazla sabrımız yoktur. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Birkaç hafta içinde istediğimiz gelişmeler yaşanmazsa kendi yolumuzu çizeceğiz.

Patriot satışı bize karşı bir baskı unsuru olarak kullanırsa, tercihimiz S-400'den yana olur. Nitekim de böyle oldu. Göreve geldiğimde bir SİHA bile Amerika'dan alamıyorduk. Şimdi İHA'larımızı ve SİHA'larımızı kendimiz yapıyoruz.

"GERİSİNİ VARSIN ONLAR DÜŞÜNSÜN"

Türk milleti özgürlüğünü geleceği söz konusu olursa şehadeti en büyük mertebe olarak kabul eder. 

Türkiye kendisine 3 adım gelene 5 adım yaklaşmaktan imtina etmez. Tekrar ediyorum, 2-3 hafta içinde Fırat'ın doğusunda kendi askerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak gerisini varsın onlar düşünsün.

Bölgemizdeki kaosun yegane sorumluları aldıkları ahın altında ezilemeye mahkumdur.

YORUMLAR 27
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bir terör devletidir.ve asla güvenilmez.haydut devlet
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    içrdeki chpkk lılar 2. asıl hedef olmalı demokrasi barış yalanı artık yemez. hepsi avlanmalı.
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    mehmedim şehit olacak ama cennet için. düzen için adalet için canlar için hırsızlara karşı düzen için pkk ypg dene güruh onlara destek verenlerle yol edilmeli. mezarlarını kazdılar .nasılsa.
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    tsk nin her bir neferi için duadayım. biricik mehmwt sen olmasan bizde yokuz ama düşman sınırda ve içeriye girmek için fırsat kolluyor düşmanı bulunduğu yerde yok etmek misiakı milli topraklarını geri almak zorundayız abd fransa ingiltere oradan çıkmalı , köpekleri ypg pkk pyd ypj mi onlar köpek değil domuz olarak geberip cehenneme sürülecek.!
    Cevapla
  • işin aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn başkanım iyice yuvalanmadan basalım abd soytarılarını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!