Süleyman Soylu'dan hız sınırı açıklaması! Düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelecek yıl otoyollardaki hız limitinin artırılmasıyla ilgili, '120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var' dedi.

Süleyman Soylu'dan hız sınırı açıklaması! Düzenleme geliyor!
Süleyman Soylu'dan hız sınırı açıklaması! Düzenleme geliyor!
GİRİŞ 10.09.2019 19:40 GÜNCELLEME 10.09.2019 19:41
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Radyo Trafik Marmara'da Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın sunduğu 'Bilirkişi' programına telefon bağlantısıyla katılan İçişleri Bakanı Soylu, trafik kazaların büyük bir bölümünün artık yol kusurundan değil sürücü hatasından kaynaklandığını, kazaları azaltabilecek faktörlerin devreye alınmasıyla olası ölüm ve yaralanmaların da azaldığını anlattı.

 

 

"KARA NOKTALARDA 24 SAAT ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

En çok can kaybı yaşanan 'kara noktalarda' 24 saat çalışma yaptıklarını, havadan ve karadan yol denetimleri yaptıklarını dile getiren Soylu, "Bu görünürlük arttırmaktır. Görünürlüğü arttırmak için ilk çıkardığımızda çok eleştiriye maruz kaldık ama maket trafik araçları koyduk, şimdi maket trafik polisleri koyuyoruz. Bunların bulunduğu alanlarda geçmişte yaşanan trafik kazalarını çok azalttığımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

 

 

"TUZAK RADARLARI KALDIRDIK, RADAR UYARI TABELALARI KOYDUK"

Elektronik Denetim Sistemi'nin gelecek yıllarda trafik alanında yapılacak çalışmaların en önemli ayaklarından biri olacağını ifade eden Soylu, "Vatandaşımızla güven ilişkisi kurmaya çalıştık. Bunu da özellikle 'tuzak radar' denilen uygulamanın kalkması ve eğer radar varsa bunu çok daha önceden tabelalarla uyarma konusunda ortaya koyduğumuz bir iradeyle gerçekleştirmeye çalıştık" dedi.

"YAYA ÖLÜMLERİNDE YÜZDE 34.5'İN ÜZERİNDE AZALMA ELDE EDİLDİ"

Ekipleri bu işe sevk eden dört temel kategori belirlediklerini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Dedik ki onlara, 'siz emniyet kemeri takmayan gördüğünüz zaman bunu uyarıp ceza yazabilirsiniz'. İki 'slalom, drift, makas gibi trafiği tehlikeye sokacak adımları atan, sürüş tehlikesini oluşturan araçlara ceza yazabilme kabiliyetine sahipsiniz', bunun yanı sıra 'kuralların dışında hız yapan araçlara bunu yapabilme kabiliyetine sahipsiniz'. Aynı zamanda bir şey daha ekledik, 'yaya trafiğinden de sorumlusunuz.' Yaya ölümlerinde yüzde 34.5'in üzerinde azalma elde edildi. İnşallah çok daha iyi bir noktaya geleceğiz.

Büyükşehirlerde zorlanıyoruz ama Anadolu'da buna çok büyük ölçüde riayet edildiğini arkadaşlarımızla yaptığımız tüm değerlendirmelerde büyük bir memnuniyetle takip ediyor ve öğreniyoruz."

"HIZ KORİDORU UYGULAMASINA ÖNCE KARŞI ÇIKANLAR OLDU AMA..."

Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ve plaka tarama sisteminde yeni bir yazılım yaptıklarını aktaran Soylu, tüm otoyollarda ortalama hız koridoru sistemi oluşturduklarını söyledi.

"Otoyola girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasında eğer 120+12'ye 132 kilometreye uyarsanız ancak bu saatte çıkarsanız değil, buradan eğer bunun üstünde bir zaman dilimiyle çıkarsanız otomatik olarak size ceza gelecek" diyen Bakan Soylu, bunun caydırıcılık oluşturduğunu belirtti.

Soylu, "İlk önce bize karşı çıktılar. 'Bu otoyollardaki sürüş konforunu ve otoyollara cazibeyi azaltır' dediler. Tam tersi başladığımızdan beri otoyollarda yüzde 25 oranında araç yoğunluğunda artış oldu. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında ciddi bir azaltım da sağladık" dedi.

"HIZ LİMİTİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

Hız koridorunu otobanlar dışında gerekli görülen yerlerde de devreye sokacaklarını kaydeden Soylu, "Bu yıl hedefimiz trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 20-25 arasında bir banda indirebilmek. Daha doğrusu trafik kazalarındaki ölümü azaltabilmek. Bunu sağlarsak önümüzdeki yıl içerisinde otoyollardaki hız limitini biraz daha artırabilme imkanını ortaya koyacağız. Bu değerlendirmelerden sonra Ulaştırma Bakanlığımızla da görüşüp bu adımı atmaya çalışacağız. Yollarımızın standartlarının yüksek olması bizim açımızdan önem taşımaktadır. 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 128
  • ercu 4 yıl önce Şikayet Et
    emniyet seridine araba birakip gidiyorlar sonra biri gece veya gunduz gormeyip bindiriyor. bunun hizla ne alakasi var. emniyet seritleri cok dar. kisa bir sure icin bile araba park etmeyin. gecen gordum emniyet seridinde araba durmus icindekilerde cikmis etrafi seyrediyor. kendilerini nasil tehlike atiyorlar.
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Camlı panelvanları da otomobil gibi görün hiç değilse hız limitlerinde.
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    OTOYOLLARDA HIZ SINIRI EN AZ 180 OLMALI Kİ,HERKES OTOYOLLARI TERCİH ETSİN HEM PARA KAZANIRKEN GARANTİ ÖDEME DE DEVLET ÖDEMESİ AZALIR VEYA OLMAZ...HIZ YAPAMAYAN SÜRÜCÜLER NORMAL DEVLET YOLUNDAN FARKSIZ DİYE OTOYOLLARA GİRMİYOR BEN DAHİL...HIZ LİMİTİ YÜKSEK OLMALI Kİ OTOYOLLAR TERCİH EDİLSİN En Az 180-200 Olmalı,140 asla değil yoksa paralı olan otoyollara giren olmaz.
    Cevapla
  • AZİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    osmancık tosya arasında otomobille 81 km hıza 235 tl ceza yedim bölünmüş yolda yürüyelim mi 2 sene önce de 71 km ye hız cezası yedim artık osmancıktan nefret ediyorum
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sakın yapmayın ortaya çıkacak ölümlerin vebalini taşırsınız,yollarımızın,araçlarımızın ve trafik bilincimizin standardı 90 km dir üzeri felakettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası