Ayvalık'ta deniz patlıcanı avcılarına operasyon

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, deniz patlıcanı avcılığını devletin belirlediği kriterler dışında yaptığı tespit edilen balıkçı teknelerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, Liman Başkanlığı ile Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi.

Ayvalık'ta deniz patlıcanı avcılarına operasyon
Ayvalık'ta deniz patlıcanı avcılarına operasyon
GİRİŞ 17.09.2019 21:43 GÜNCELLEME 17.09.2019 21:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sabah saat 10.00 sıralarında Altınova sahilinde başlayan operasyon gün boyu devam etti.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 8'inci maddesini çiğneyerek algarna ile deniz patlıcanı avcılığı yaptığı belirlenen teknelere baskın yapan ekiplere, Ayvalık Belediyesi de araç ve ekipman desteği verdi. Bom direği ve ırgat bulundurmanın yasak olduğu belirtilerek, onlarca özel teknedeki malzemelere el konulduğu ve 3 bin 200’er TL idari para cezası yazıldığı öğrenildi.

DENİZLERİN GELECEĞİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Daha çok Uzak Doğu ülkelerinden rağbet gören, kozmetik, tıp ve yemek sektöründe kullanılan deniz patlıcanları, denizlerin filtresi gibi çalışıyor. Bir deniz patlıcanı yılda 150 ton kumu filtre ederek temizleyebiliyor. Bu özelliğiyle deniz patlıcanı kirlenen denizler için kurtarıcı olabilecek bir canlı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • algarnacı hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    ayvalık ilinde deniz patlıcanı işi başladından beri hırsızlık ve uyuşturucu azaldı insanlar geçimini bu işten yapıyor napalım hırszlıkmı yapalım bölgemiz tatil ve turistlik yer olduğu için kışın iş bulunmuyor çğu mekan kapalı buı işden ekmek yiyoruz bazı yazlıkcıların gözüne batıyor ama onların parası var bizim ekmeiğimize kimse gözünü dikmesin bizde biliyorum ama fazlasını almıyoruz herkes ekmeğinde işinde.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklasa ne olucak ceza onlara mükafat gibi, 32000tl tekneyi bağlamadığı sürece devam ediyorlar edicekler.
    Cevapla
  • algarnacı hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    ozaman bizim borçalrı seen öde bilal
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin denizleri ölüyor demek ki sahip çıkılması şart balık bitti. Neden çok sıkı önlemler alınmıyor.
    Cevapla
  • algarnacı hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi türkiyenin balık ihracatı ayvalıktan yapılıyor ya ozamn borçalırı ödeyin bizim ayvalıkta patlıcan işi başladından beri hırsızlık uyuştrucu azaldı sokaklar nefes aldı okadar insan ekmek yiyor ev geçindiriyor size göre hava hoşşş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...