'Çağrılmadı' manipülasyonu patladı! Hepsi sus pus oldu

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Türkiye Afet Müdahale Planı toplantısına davet edilmediği iddialarının yalan çıkmasına sosyal medyadan büyük tepki gösterildi. Gürsel Tekin ve Haluk Koç'un mağduriyet yaratma amaçlı tweetlerine yüzlerce tepki mesajı gelirken, yalanı ortaya çıkan siyasi ve gazeteciler özür algısı yürütmeye başladı. Fatih Altaylı ise bütün bunlara rağmen bu durumu köşesine taşıyınca tepki çekti.

'Çağrılmadı' manipülasyonu patladı! Hepsi sus pus oldu
'Çağrılmadı' manipülasyonu patladı! Hepsi sus pus oldu
GİRİŞ 28.09.2019 17:09 GÜNCELLEME 28.09.2019 17:53
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği'nin Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) toplantısına gelmeyip yerine genel sekreter yardımcısını gönderen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İstanbul Valiliği yalanlamıştı. İmamoğlu yanlısı medya, sosyal medya trolleri ve CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Ankara milletvekili Haluk Koç tarafından yürütülen algı operasyonuna yüzlerce tepki geldi.
 
SÖZDE 'ÖZÜR' VAR, GERÇEK 'ÖZÜR' YOK

 

 

Ekrem İmamoğlu’nun davet edilmediği yalanı üzerinden algı yürüten bazı siyasi ve gazeteciler, yalanın yüzlerine çarpmasından sonra özür algısı yürütmeye başladı.

Takipçilerinden sözde “özür” dileyen gazeteci Ahu Özyurt, sanki ortada yalan üzerinden yürütülen bir algı yokmuşçasına “eksik bilgi verdiği”ni ifade etti.
 
İsmail Saymaz ise, “vaziyeti tam yansıtamadığını” belirterek, yalan üzerine kurulu tweetini sildiğini açıkladı.

 

 

ÖZÜR DİLEYEN YOK
 
Henüz gerçekten “yalan söylediği” ya da “olayın aslını astarını araştırmadan ilk önüne düşen asılsız bilgiyi takipçileriyle paylaştığı” için kamuoyundan özür dileyen olmadı.
 
CHP’nin kurmayları Gürsel Tekin ve Haluk Koç ise, yalan üzerine kurulu paylaşımlarını hâlen silmiş değil. Söz konusu paylaşımların altına anbean tepkiler gelmeye devam ediyor.

FATİH ALTAYLI YALANI KÖŞESİNE TAŞIDI

Sosyal medyada yürütülen 'Çağrılmadı' manipülasyonunun patlamasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, canlı yayında olayın tüm detaylarını aktararak İBB Başkanı'nın toplantıya çağırıldığını ancak kendisinin teşrif etmediğini söylemişti. Tüm bu yaşananların ardından algı operasyonunu yürüten bütün isimler yazdıklarını silmek zorunda kalırken Fatih Altaylı bu durumu köşesine taşıyarak yalanın bir parçası olmaya devam etti.

SOSYAL MEDYADAN ALTAYLI'YA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ




 
BBC TÜRKÇE HER ZAMANKİ GİBİ!
 
Seçim sürecinde İmamoğlu için algı çalışması yürüten BBC Türkçe, İmamoğlu’nun afet toplantısına davet edilmediği iddiasının Valilik tarafından yalanlanmış olmasına rağmen, sanki İmamoğlu yalanlamış gibi gösterdi.
 
Haberde Ekrem İmamoğlu’nun kaçamak cevabından başka bir sözü bulunmazken, iddianın Valilik tarafından yalanlandığı aktarıldı.
 
Fakat buna rağmen, haberin başlığına “İmamoğlu, toplantıya davet edilmediği iddiasını yalanladı” yazıldı
 
İMAMOĞLU KAÇAMAK CEVAPLAR VERMİŞTİ
 
Ekrem İmamoğlu valilikteki toplantıya İBB Genel Sekreter yardımcısının katıldığını söyledi. İki kez tekrarlanan bu soruya Ekrem İmamoğlu "Genel sekreter ve arkadaşlarımız orada' diyerek kaçamak cevaplar vermişti.
 

 

YORUMLAR 218
  • Said 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleyen birine NASIL itibar edilir ? İstanbullu düşünsün ? Yarın her söylediğini de Yalanlar,kalırsın yüz üstü İstanbul ! Acizane tavsiyem yalan söyleyenden Dost olmaz, kimseye de hayrı dokunmaz. Adam olsa Dürüst olur.
    Cevapla
  • Kazım 58 4 yıl önce Şikayet Et
    tek amaçları yalan ve fitne çıkaran bu adamlardan ne beklenirdi.sadece akp yi devirmek için birleşen bu vatan hainlerine oy verenlerede yazıklar olsun.
    Cevapla
  • bahoç 4 yıl önce Şikayet Et
    tıpta yeni bir dal icat oldu ve hem poliklinikleri hemde klinikleri açıldı yalan ve kuyruğu hastalığı
    Cevapla
  • Mustafa Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    bile isteye katılmamıştır çünkü konuşacak çözüm üretecek bir tek cümlesi bu durum için bir planı yok. bence bunu konuşmalıyız.
    Cevapla
  • amca 4 yıl önce Şikayet Et
    haaaa bide istanbullular. Ağlamayın siz kaşındınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!