Rus uzman, Kilis'te düşürülen İHA'yı yorumladı!

Kilis’te düşürülen menşei belirsiz İHA’nın muhtemelen keşif uçuşu yaptığına dikkat çeken Rus uzman, 'Uçuşun amacı, sınırda hangi birliklerin, güçlerin, karakolların olduğunu görmek olabilir' şeklinde konuştu.

GİRİŞ 01.10.2019 03:55 GÜNCELLEME 01.10.2019 09:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasını 6 kez ihlal eden, milliyeti ve tipi tespit edilemeyen insansız hava aracının (İHA) iki F-16 tarafından Kilis’te vurulduğunu açıklamıştı.

 

 

"TÜRKİYE-SURİYE SINIRINDA YAŞANAN BU OLAYIN ÖNEMLİ BİR FARKI VAR"

Moskova merkezli Yenilikçi Kalkınma Enstitüsü İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Kirill Semyonov, yaptığı değerlendirmede, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne yönelik İHA’lı saldırıların son zamanlarda sıklaştığını hatırlatarak bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

 

 

Ama Türkiye-Suriye sınırında yaşanan bu olayın önemli bir farkı var. Bu muhtemelen keşif İHA’sıydı. Bölgede keşif uçuşu yapıyordu ve savaş gereçleri yoktu, bu yüzden tehdit oluşturmuyordu. Fırat Kalkanı bölgesinde TSK ve müttefiklerine karşı aktif olarak İHA kullandığını şimdilik söyleyemeyiz. Bu bölgede, Hmeymim’de olduğu gibi el yapımı İHA’ların yoğun saldırısına maruz kalabilecek hiçbir tesis yok. Orada, bu tür saldırıları yapabilecek hava üssü gibi önemli bir hedef yok”.

"UÇUŞUN AMACI, SINIRDA HANGİ GÜÇLERİN OLDUĞUNU GÖRMEK OLABİLİR"

Uzman, “Uçuşun amacı, sınırda hangi birliklerin, güçlerin, karakolların olduğunu görmek olabilir” diye vurguladı.

"TÜRKİYE, İHA'NIN GELDİĞİ YÖNÜ TESPİT EDEBİLİR"

Türkiye’nin, İHA’nın güzergahını ve havalandığı yeri tespit edebileceğine işaret eden Semyonov, “Her şey radarlara ne zaman yakalandığına bağlı. Elbette İHA’lar alçaktan uçuyor, plastikten yapılıyor, bu yüzden radarlar onları iyi göremiyor. Onları kaçırmak çok kolay. Havalandığı yer tespit edilmese de bu bölgeye hangi yönden girdiğini belirleme olasılığı yüksek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 25
  • barış 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzmana bak hiç bilinmeyeni söylemiş. Ulan iha ne için var sınırla ne ekip biçmişler onu merak edecek değiller ya ne var ne karakol var ne asker var onu kontrol için göndermişler. Bunun için uzmanlığıma mı gerek var..
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Abicim bu iş için bile ruslaara kaldıysak ayvayı yedik bile.. Normal zekada biri bile iha nın neden orada olduğunu bilir.SSiz kimin iha su ona bakın
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlarda islam arastirma merkezi baskani var, bizde böyle kurumlar varmi merak ediyorum ???
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Menşei belirsiz mi savunma siteleri rus menşei demekte tabiki Ruslar başkasına vermişte olabilir
    Cevapla
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçak taş lamı düsürülmüş ,hiç patlama izi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı