Kızılay pazarda yükleri hafifletiyor

Kızılay Osmangazi Şubesi hazırladığı bir proje ile lise ve dengi okulların Kızılay kollarını harekete geçiriyor.

Kızılay pazarda yükleri hafifletiyor
Kızılay pazarda yükleri hafifletiyor
GİRİŞ 03.10.2019 18:01 GÜNCELLEME 03.10.2019 18:38

Kızılay Pazarda adlı sosyal sorumluluk projesi ile semt pazarlarında Kızılay gönüllüsü öğrenciler; yaşlı, engelli ve ihtiyacı olan vatandaşların pazar alışverişlerindeki eşyalarını taşımalarına yardımcı oluyorlar. 

 


 

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol çerçevesinde proje, ilçemizdeki iki okulun Kızılay Kolu öğrencileri ile pilot olarak iki semt pazarında uygulamaya konuyor. Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Pazar günleri 14,00 ile 16,00 saatleri arasında Hüdavendigar semt pazarında, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi öğrencileri de Çarşamba günleri 14,00 ile 16,00 saatleri arasında Çarşamba mahallesi semt pazarında faaliyetlerini yürütüyorlar. 

 


 

Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay iki okulun öğrencileri ile yaptıkları faaliyet hakkında şunları söyledi:

''Bu projenin öğrencilere; sorumluluk bilinçlerinin artırılmasına, başkalarına yardım etme duygularının geliştirilmesine, yaşlı ve engelli kişilere yardımcı olmalarının sağlanmasına, kendisinden büyüklerle iletişim kurma becerilerinin gelişmesine, ekip çalışmasına uyumlarının artmasına, sosyal faaliyetlere katılma fırsatı verilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” Dahası, “Gençlerin yaptıkları bu faaliyet gelecekleri için çok kıymetli, kendileri de önemsiyorlar ve canla başla insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar. Belki bugün çok farkında değiller. Ama, bu iyilik duygusunun onların alışkanlıklarına sirayet edeceğine inanıyorum. İnşaallah bu davranışları gelecekte onları çok güzel başarılara taşır. Unutmadan şunu da söyleyeyim. Projemizi önemseyip destek veren ve bizimle birlikte hareket eden; ilçe Milli eğitim Müdürümüz Gürhan Çokgezer’e ve her iki okulumuzun idareci, öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederim. Son olarak şunu da ifade edeyim. Biz bu proje ile ilimizde ve ilçemizde bu tür duyarlılıkların artmasına katkı koyabilirmiyiz acaba diye düşündük. İnşaallah bu tür faaliyetler daha da yaygınlaşır, kişiler daha duyarlı hale gelir.'' 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama