MHP'den dokunulmazlık çıkışı! Dikkat çeken açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP, komisyonda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacak ve konunun genel kurula gelmesini isteyecektir" dedi. Yalçın, "MHP, çoğunluğu terör suçlarından ötürü düzenlenen fezlekelerin bir an önce bağımsız yargıya intikali ve suçlulardan hukuk önünde hesap sorulabilmesi için üzerine düşeni bu defa da büyük bir hassasiyetle yapacaktır" ifadelerini kullandı.

MHP'den dokunulmazlık çıkışı! Dikkat çeken açıklama
MHP'den dokunulmazlık çıkışı! Dikkat çeken açıklama
GİRİŞ 04.10.2019 15:48 GÜNCELLEME 04.10.2019 15:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Hükümet Tezkereleriyle ilgili, MHP'nin komisyonda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacağını bildirdi. 

 

 

Yalçın, yaptığı yazılı açıklama ile bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Hükümet Tezkerelerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaştığını ifade etti.

Söz konusu tezkerelerin, öncelikle TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının oluşturacağı karma komisyonda görüşüleceğini ve genel kurul gündemine gelip gelmeyeceğinin karara bağlanacağını vurgulayan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

 

"Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının arkasına saklandığı kanaatinin oluşmaması ve hukukun üstünlüğü ilkesinin ruhuna uygun tavır alınması bakımından MHP, komisyonda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacak ve konunun genel kurula gelmesini isteyecektir."

Açıklamasında, MHP'nin bu konuda daima şeffaf ve yapıcı bir tutum sergilediğine dikkati çeken Yalçın, "MHP, çoğunluğu terör suçlarından ötürü düzenlenen fezlekelerin bir an önce bağımsız yargıya intikali ve suçlulardan hukuk önünde hesap sorulabilmesi için üzerine düşeni bu defa da büyük bir hassasiyetle yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Yalçın, açıklamasında ayrıca "TBMM'nin yürütme karşısında etkinliğinin azaldığı iddialarının gündemde tutulmaya çalışıldığı bir atmosferde, yasama erkinin müessiriyetinin gösterilmesi ve yargı erkinin bağımsızlığına katkıda bulunulması önem taşımaktadır." değerlendirmesine yer verdi.

GEÇEN DÖNEM DE KALDIRILMIŞTI

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği en son 2016 yılında yapılmıştı. 376 oyla kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasında, 531 vekil oy kullanmış, CHP'nin de desteğiyle 376 "Evet", 140 "Hayır", 5 çekimser, 3 geçersiz, 7 boş oy verilerek dokunulmazlıklar kaldırılmıştı. 

YORUMLAR 4
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste bayağı fetö ve pkk sevicileri var.Bir an önce bunlara önlem alınmalı.Milletin meclisinde bunların ne işi var.
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    bir kaçının değil bütün vekillerin dokunulmazlığı kalkmalı...
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet erkanı, kabine ve üst düzey güvenlik birimlerinin başı hariç herkesin dokunulmazlığı kalkabilir
    Cevapla
  • Umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp kesin hayir der cunku hdp kardesi kizar sonra
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!