ABD Başkanı Trump’ın, sorumluluğunu Türkiye’ye yıktığı DEAŞ’lı teröristlerin toplandığı hapishaneleri ziyaret eden İngiliz gazeteci, "Burada patlamayı bekleyen bir bomba var" benzetmesinde bulundu.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağı açıklamasının ardından bölgede terör örgütü YPG’ye destek için bulunan birliklerini geri çekeceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, teröristlerin sorumluluğunu da Türkiye’ye yıkmıştı.

ARALARINDA ABD, İNGİLİZ VATANDAŞLARI DA VAR

İngiltere, Almanya gibi ülkeler tarafından reddedilen bu sorumluluğun ardından, The Times’ın gazetecilerinden Anthony Loyd, bölgede bulunan DEAŞ kamplarına ziyaret gerçekleştirdi.

KAMPLARDA 12 BİN DEAŞ TERÖRİSTİ BULUNUYOR

Kampların idaresini elinde tutan YPG’li teröristler eşliğinde burayı inceleyen İngiliz gazeteci, kamplarda en az 5 bin DEAŞ’lının bulunduğunu söyledi. Tutuklular arasında Fransız, İngiliz, Belçika ve ABD vatandaşlarının da bulunduğunu belirten Loyd, buradaki koşulların "insanlık dışı" olduğunu belirtti.

Bölgede bulunan diğer altı hapishanede de toplamda 7 bin teröristin tutulduğunu belirten Loyd, bu kalabalığı patlamaya hazır bir bombaya benzetti.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • atak43 09.10.2019 19:57
    İnsanlık dışı bir şekil olduğu doğru ama ortada bir insan göremediğimize göre sorun yok.
  • saka omer 09.10.2019 18:04
    hayvan gibi tıkmışlar
  • leon 09.10.2019 17:48
    gelsınler bakarız sorun yok onların hedefı dinle islamla ilgili ama ypg baska suanda türkiyenın dusmanı ypg once mevzu o
  • Yakub 09.10.2019 17:33
    Bunlar Abd Ingiltere Fransa israil ermenistan yunanistan avrupanın son kullanma tarihi bitmiş terörist savaşçıları. Bunları Türkiyenin öldürmesi zalimleri ziyadesiyle memnun eder çünkü zalimlerin delilleri yok edilmiş olacak. Ne yapsalar boş. Allah'ımız cc El Basir her şeyi görüyor. Görevli melekler her şeyi kayıt altına alıyor. Cehennem boşuna yaratılmadı. Cennet ehline selam olsun.
  • Tek-Sancak 09.10.2019 16:37
    Bu deaşlıları bence Yunanistan'a gönderelim oraları istila etsin hainler. Hainlere Hainleri musallat etmek şarttır.
Daha fazla yorum görüntüle