Operasyon sırasında Varank'tan müjdeli haber: Orduya teslim ediyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Barış Pınarı Harekatı’nın daha önceki harekatlarda olduğu gibi sivillere zarar vermemek adına cerrah hassasiyetinde yürütüleceğini söyledi. Varank ayrıca, insansız iş makinelerinin cuma günü birliklerine teslim edileceğini ve nerede ihtiyaç varsa bu araçların orada kullanılacağını duyurdu.

Operasyon sırasında Varank'tan müjdeli haber: Orduya teslim ediyoruz!
Operasyon sırasında Varank'tan müjdeli haber: Orduya teslim ediyoruz!
GİRİŞ 09.10.2019 20:03 GÜNCELLEME 09.10.2019 21:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi ziyaretler kapsamında geldiği İzmir’de Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

"TERÖR KORİDORUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİMİZİ DEFALARCA SÖYLEMİŞTİK"

Çiğli ilçesinde bulunan Katmerciler Savunma Sanayi Fabrikasındaki ziyaretinde konuşan Bakan Varank, “Saat 16.00 itibarıyla Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Barış Pınarı Harekatı başlamış oldu. Kahraman ordumuz bu harekatı başlattı. Biz, bölgenin güven ve istikrarı için bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizi defalarca söylemiştik. Bu sebeple askerlerimiz bölgede güven ve barışı tesis etmek ve terörle mücadele etmek için bu harekatı başlattılar.

 

 

"İNSANSIZ İŞ MAKİNELERİNİ BİRLİKLERİNE TESLİM ETMEYE BAŞLIYORUZ"

Biz bugün programlarımız çerçevesinde tabii ki savunma sanayi firmalarımızı da ziyaret ediyoruz. Burada gördüğünüz iş makineleri uzaktan kumandalı ve zırhlı iş makineleri. Cuma günü itibarıyla birliklerine teslim edilmeye başlanacak.

"KENDİ GELİŞTİRDİĞİMİZ TEKNOLOJİLERİ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bildiğiniz gibi savunma sanayi, ülkemizin tam bağımsızlığı için çok önemli. Biz, yerli ve milli silahlarımızı, teknolojimizi geliştirerek terörle mücadelede çok önemli başarılar elde ettik. Bundan sonra da bunu ilerleterek devam ettirmek istiyoruz. Kendi geliştirdiğimiz teknolojilerin terörle mücadeledeki başarılarını inşallah bundan sonra da ülkemizin güvenliğini sağlamak için elbette kullanmaya devam edeceğiz.

Yüzde 20’lerde olan savunma sanayisindeki yerlilik oranlarını yüzde 65’ler seviyesine çıkardık. Bir zamanlar parasını vererek alamadığımız silahları, şimdi kendimiz geliştiriyoruz. Bu manada bu ziyaretimiz de oldukça anlamlı. Rabbim Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin diyoruz. İnşallah bu operasyonu başarıyla uygulayacaklar ve hayata geçirecekler. Bölgede barış ve istikrarı tesis etmiş olacaklar” dedi.

"3 KM MESAFEDEN KONTROL EDİLEBİLİYOR, NEREDE İHTİYAÇ VARSA ORADA KULLANILACAK"

Bakan Varank, “Gördüğünüz gibi bu araçlar zırhlı iş makinaları. Bu araçlar uzaktan kumandayla çalışıyorlar ve 3 kilometre mesafeden kullanabiliyorsunuz. Özellikle şehir içi operasyonlarda ve tehlikeli bölgelerde siper kazmak gibi uygulamalar için kullanılıyorlar. Cuma günü bu araçlar birliklerine teslim edilecek. Nerede ihtiyaç varsa bu araçlar kullanılmış olacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 3
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    ya alip kacarlarsa hic silah goremedim uzerinde
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kumanda bizde korkup teslim olanari kepçeye doldurup getirir
    Cevapla
  • Siirtli 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl düşündün bunu kardeş! Alıp nasıl kacacak? Kontrol bizde. Bindiği gibi geri döndürür içindeki adamı da paketleriz. Sen, kontrolü başkasında olan bir araca biner misin?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha