Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Eğer bunu yaparsanız..

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'ndan Fırat'ın doğusuna yönelik harekata ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan Avrupa Birliği'ni sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, ''Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.10.2019 15:11 GÜNCELLEME 12.10.2019 11:34
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

Rejimin tutarsızlıkları işimizi zorlaştırdı. Bizim derdimiz Suriye'yi işgale çalışan DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütleriyledir. Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Ülkemizde 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı var. Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olan 3 milyar euroyu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi? 40 milyar doları biz harcadık. O kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz 63'ten bu yana bizi oyaladınız. 

Suriye halkı DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynirle yememiştir. Rejimin, DEAŞ'ın ve PKK/PYD'nin zulmü yüzünden Suriyeliler evlerini terk ettiler. Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliiği yaptık. Biz Kürtlere karşıymışız. Şu anda sadece Kobani'den gelen 300 bin Kürt hala ülkemizde misafirimiz olarak yaşamaktadır. ABD bunu görmez, AB bunu görmez. Biz kime neyi anlatacağız? Parlamentoda terör örgütüne dayayan bir grup var, onlar zaten gözleri var görmez. 3 milyon Suriyeliye de kendi toprakları içinde gereken yardımları yapıyoruz. 

 

 

NATO'YA SERT MESAJ: BUNA EYVALLAH EDEMEYİZ

Sorunu çözme kararlılığımızı en başından beri anlatıyoruz. Bu mücadelenin altında güneyimizde bir terör örgütünün kurulmasını engellemek var. Biz buna çalışıyoruz. Buna fırsat veremeyiz. Aradan geçen uzunca bir zaman boyunca maalesef beklediğimiz adımlar atılmamış sadece ülkemizi oyalama taktiklerine başvurulmuştur. Şimdi buradan tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum. Başta Amerika... Biz Türkiye'yiz. Biz bir NATO üyesi ülkeyiz. 5'inci maddeyi gayet iyi biliyorlar. Terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken siz sessiz kalamazsınız. NATO ülkeleri içinde NATO'ya karşı olan yükümlülüklerini yerine getiren ülke Türkiye'dir. Siz Türkiye'yi bir kaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Buna eyvallah edemeyiz. Bunun da gereğini yapmaya mecburuz.

YORUMLAR 103
  • SALİH GÜLMEZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kadim ilmezlet
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Aç kim nereye giderse gitsin artık biraz çekme vakti geldi onların
    Cevapla
  • MURAT 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu Allah Razı Olsun seni seviyoruz....
    Cevapla
  • liceli 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana reis millet olarak arkandayiz
    Cevapla
  • Öz vanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana uzun ömür versin senin gibi bir lider gelmedi gelmez. Allah bu ülkeye bir daha tayip erdogan aratmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...