Baykar'dan hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama

Türk savunma sanayisinin İHA/SİHA üreticisi Baykar, hakkında çıkan haberlere konu olan İlkay Sezgin adlı kişinin şirketle ilişkisinin olmadığını açıkladı. Ayrıca açıklamada "Geçmişte CHP bünyesinde siyasi görevler de alan Seher Okşar Kadırgan, konuyu siyasi amaçlarla kullanmak istemiş buna karşı da şirketimiz gerekli yasal mercilere şikayette bulunmuştur." ifadelerine yer verdi.

Baykar'dan hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama
Baykar'dan hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama
GİRİŞ 20.10.2019 02:18 GÜNCELLEME 20.10.2019 02:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı/silahlı insansız hava aracı (İHA/SİHA) üreticisi Baykar, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Baykar tarafından yapılan açıklamada avukat Seher Okşar Kadırgan'ın görevinin taraflara taleplerle ilgili bilgi vermek ve bu konuda sorulan soruları yanıtlamak olmasına rağmen konuya tamamen siyasi şekilde yaklaşarak şirkete bilgi vermekten imtina ederek görevinin gereklerini yerine getirmediği bildirildi.

Açıklamada "Geçmişte CHP bünyesinde siyasi görevler de alan Seher Okşar Kadırgan, konuyu siyasi amaçlarla kullanmak istemiş buna karşı da şirketimiz gerekli yasal mercilere şikayette bulunmuştur." ifadelerine yer verildi.

Baykar tarafından basında çıkan haberlere ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"Son günlerde basında çıkan haberlere ilişkin olarak Baykar adına zorunlu açıklamamızdır.

Yayınlanan haberde Harun İlkay Sezgin adlı kişinin şirketimizle işveren-çalışan ilişkisi olduğu iddia edilmişti ancak söz konusu kişinin ne Baykar ile ne de herhangi bir alt yüklenicimizle iş ilişkisi bulunmamaktadır.

Arabuculuk görevi kapsamında tarafımıza davetiye gönderen Avukat Seher Okşar Kadırgan'ın görevi taraflara taleplerle ilgili bilgi vermek ve bu konuda sorulan soruları yanıtlamak olmalıyken konuya tamamen siyasi şekilde yaklaşarak şirketimize bilgi vermekten imtina ederek görevinin gereklerini yerine getirmemiştir. 

"CHP BÜNYESİNDE SİYASİ GÖREVLER ALAN"

Geçmişte CHP bünyesinde siyasi görevler de alan Seher Okşar Kadırgan, konuyu siyasi amaçlarla kullanmak istemiş buna karşı da şirketimiz gerekli yasal mercilere şikayette bulunmuştur. Kendisi hakkında yapılan inceleme neticesinde açılan davanın yaratacağı etkiyi azaltmak, kamuoyunda bunu kullanarak hakkındaki caza soruşturmasının sonuçlarını etkilemek ve şirketimizin aleyhine bir durum oluşturmak istemiştir.

Konuya CHP Adalet Komisyonu üyelerinin de katılması ve basına hukuksuzluk adı altında firmamız yöneticileri aleyhine de demeçler verilmesi hakkaniyete sığmamaktadır. Yayınlanan haberlerde firmamız ile ilgilisi olmayan bir durum oluşturulmuştur. Oluşturulan bu algı üzerinden gazete haberleri servis edilerek siyasi rant devşirilmeye çalışılması kabul edilemez bir durumdur. 

 

Asıl kıymetin insan olduğunu bilerek 750'den fazla çalışanı bulunan BAYKAR, çalışanları ve alt yüklenicilerinin personelleriyle de aynı ilkeyle iş ilişkilerini sürdürmektedir.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Türkiye'nin ilk Milli SİHA'larını geliştiren BAYKAR olarak gayemiz milli ve özgün insansız hava aracı sistemleri üreterek ülkemize ve tüm milletimize hizmet etmektir. BAYKAR olarak bahsi geçen konu ile ilgili hukuki haklarımızın takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiriz. "

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • ÇAKIR 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP eski siyasi kimlikle ABD karşısında el pençe duran onlar ne isterse yapan zihniyetini koruyor. Bu uçakları üreten firmanın kapanmasını ve onların efendilerine mahkum olmamızı istiyorlar. IBB başkanıda aynı zihniyette. Var olanın üstüne eklemek yerine tamamen yok edip silmek.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp zihniyeti bu ülke için faydalı olan hiç bir şeye tahammül edemiyor maalesef, nasıl bir hastalıklı habis ur bunlar arkadaş.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP, buradan Siha ve İHA yapmasını engellemek için Çamur atıyor... CHP’lilerin Türkiye’ye Sunacağı hiçbir Şeyi yok... Olamaz... Sadece PKK İle mücadelesinin Önüne atlıyor... CHP’liler PKK’ya Arkadan Veriyor, Sonra Atatürk ve Cumhuriyet diye Sağda Solda Türkiye Hakçılığı oynuyor
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani İHA ve SİHA yapmaması için Kara propaganda yürütüyorlar... Çünkü PKK’nın En çok korktuğu Araçlar bunlar.... Ne yazıkki CHP’liler PKK Kuyruğuna takılmış ve bu İşbirlikçiler PKK Örgütü adına faliyetler yürütüyor...
    Cevapla
  • Kirkdokuzelli 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin gen haritası bozuk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak