Süre doldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile varılan mutabakatın dolmasına ilişkin "Tam manasıyla verilen sözler yerine getirilmiş değil" dedi.

Süre doldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
Süre doldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
GİRİŞ 22.10.2019 22:35 GÜNCELLEME 22.10.2019 23:43
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

ABD ile varılan mutabakat kapsamında YPG'ye verilen 120 saatlik süre doldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verilen sözler yerine getirilmedi. Taviz verirsek terör örgütünün önünü açmış oluruz" ifadelerini kullandı.

 

120 SAATLİK SÜRE DOLDU

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG'ye verilen 120 saatlik sürenin sonuna gelindi.

Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile anlaşma çerçevesinde YPG'li teröristlerin bölgeden çekilme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lı teröristlerin bölgeden çıkarılmasına ilişkin sürecin yakından takip edildiği, bölgeden 136 aracın çıkış yaptığı belirtilmişti.

Bakanlık açıklamasında saat 22.00'den sonra karşılaşılan teröristlerin etkisiz hale getirileceği vurgulandı.

42 TACİZ ATIŞI GERÇEKLEŞTİ

TSK tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulduğu, YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında "Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır" ifadesine yer verildi.

775 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Barış Pınarı Harekatı kapsamında 775 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "Harekat bölgesinde 2 bin 200 kilometrekare alan kontrol altına alınırken bu kapsamda bugüne kadar 40 mayın, 222 el yapımı patlayıcı (EYP) etkisiz hale getirildi" denildi.

YORUMLAR 44
  • Bır garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin Elhamdülillah ABD nin ve avrupanın yenilgisi başkadı Sovyetler de boyle yavaş yavaşbaşlamıştı dağildı sıra ABD de odadağılacak inş sabır ve istikamet sıra zaman lazım Rus çikacak bölgeden ABD gibi yenikecek Sonra küdüs suriye bizim Allah reise uzun omür sağlık etrafına adam gibiadam dürüst insanlar versin kalleşleri ayıklasın rabbim yar ve yardımcısı olsun bizlerle düşen dua
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Verdiğimiz sürede yaptığınız taciz atışlarının cevabını şimdi alacaksınız. Etek giyerek kaçanlar dansöz elbisesi giyse kurtulamayacak.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    uyan kürt kardeşim uyan senin benim hepimizin ortak düşmanı hdp pkk dır hdp pkk ermenidir yahudidir siyonistdir hristiyandır teröristtir tasmaları amerikanın israilin elindedir uyanın artık uyanın kafirler boş durmuyor
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu necip millet terör örgutlerinin siyasi ayagi ile ittifak edenlerin Topunu sandiga gömecektir.Reiside pkk bitiren Buyuk lider olarak tarih kitaplarinda nesillerimiz okuyacak.Pkk cenzelerine katilanlar,cezaevinde birilerini ziyaret edip fikirlerine katiliyorum diyenler ,pyd bize mi saliracak diyen fetö kumpasiyla kasetle gelenler sihalara karsi olan parti inanin millet icine cikacak yuzleri kalmadi.Bunlari millet sandiga gömecek !
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin beynidir Ak parti kalbidir mhp akciğeridir büyük birlik partisi böbrekleridir hüdapar karaciğeridir chp hdp kanser hücresidir
    Cevapla
  • kemoo 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...