Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmanın ardından bir ilk!

Rusya Savunma Bakanlığınca, Türkiye-Rusya arasındaki mutabakat muhtırası gereği Rus askeri polisinin Suriye'nin kuzeyinde ilk devriyesini yaptığı bildirildi.

GİRİŞ 24.10.2019 07:50 GÜNCELLEME 24.10.2019 09:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Soçi'de kabul edilen mutabakata uygun olarak devriye görevinin yerine getirildiği belirtildi.

 

 

Açıklamada, "22 Ekim'de Soçi'de Türkiye-Rusya arasında imzalanan mutabakat muhtırasına uygun olarak, bugün Rus askeri polisi, ilk defa Suriye'nin kuzeyinde belirlenmiş rotada devriye gezdi." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mutabık kaldığı muhtıranın 5. maddesinde, "23 Ekim 2019 öğlen 12.00'den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızlarının, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 kilometrenin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girmesi ve bu işlemin 150 saat içinde tamamlanması" öngörülüyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Ümit var 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın işi kolay olmayacak, ABD Rusya mücadelesi yeni başlıyor bence. Bu Törör sürüsü Rus ve Türklerin olduğu yerde terör estirecek ABD boşuna Rusya yı suriyeye çekmedi umuyorki Rusyanın ikinci Afganistanı olmasını bunun için elinden gelen her şeyi yaptı yapmayada devam ediyor o kadar çok silahlı gurup var ki iş çok zor onun için Rusya Türkiyeyle yörümek zorunda ama bizimde Rusya ya ihtiyacımız var Rusya BM. De VETO yetkisi olan bir ülke.
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayin arkadaslar. Ruslar bizim israrlarimiza ragmen bastirip talep etmistir. Buda su demektir eger basaramazlarsa ruslarinda biz nedersek yapmak zorunda olacaklari anlamina gelir tipki amerika gibi. Biz 30 km sinira yine hakimiz.
    Cevapla
  • Ali G 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye en az 100 şehit vermekten kurtuldu, suriyelilerde geri dönüyor, masa da daha büyük başarılar kazanmak hakkımızdır.
    Cevapla
  • Sergey 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar adamdır adam conilere benzemeyiz biz kodukmu oturturuz sözümüzün eriyiz yeterki sizde sözünüzde durun
    Cevapla
  • Akilsizlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusları oraya niye soktunuz, akılsızlar
    Cevapla
  • Ali Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    yiyorsasen sokma
    Cevapla
  • Ali G 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve rusya anlaşırsa onları da bizi de paylaşırlar. 104 yıl önce denediler, çok şey kaybettik. senin akıllı fikrin nedir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!