Erdoğan, Fransız yazarın skandal yazısı için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu

Erdoğan, Fransız yazarın skandal yazısı için harekete geçti
Erdoğan, Fransız yazarın skandal yazısı için harekete geçti
GİRİŞ 25.10.2019 11:51 GÜNCELLEME 25.10.2019 11:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdi. Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aleni hakaret edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki şüphelilerin beyanları, tümüyle hezayandan ibarettir. Siyaset kurumu ve medyası bir terör örgütüyle angajman ilişkisine giren bu ilişki çerçevesinde terör örgütünün propaganda aracına dönüşen Fransa'dan hakikat kırıntısı olabilecek bir açıklama beklemek gerçekçi olmayacaktır. Tarihi soykırım ve katliamların dramatik örnekleri ile dolu bir ülkenin, Sayın Cumhurbaşkanımıza insanlık adına bir şeyler öğretmeye çalışması ve çalışırken de asılsız ithamlarla suçlaması tipik bir hadsizlik örneğidir. Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yazdıkları yazıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı onur şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullanmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliğini, saygınlığını ve itibarını hedef alarak atılı suçu alenen işlemiştir. Aleniyet, hakaret suçunun belirsiz sayıdaki kimse tarafından bilinip görülebileceği şekilde işlenmesidir. Yayınlanan derginin dağıtılması, videonun ve dergiye ait görsellerin internet siteleri aracılığıyla birçok kişiye ulaştığı açık olduğundan aleniyet unsuru gerçekleşmiş olup somut olayda suçun nitelikli hali olan ikinci fıkranın uygulanması gerekir."

Dilekçede, şüpheliler hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu'ndan kamu davası açılması istendi.

NE OLDU?

Fransız dergisi Le Point kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına yer verip "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vermeli mi" ifadeleri kullanmıştı.

TÜRKİYE'DEN TOKAT GİBİ CEVAP GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız dergisinin skandal kapağı hakkında açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan mesaj yayımlayan Kalın, "1/Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas’ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Rwanda katliamını izleyen Fransa... Ve ‘etnik temizlik’ iftirasını atan bir Fransız dergisi.

2/CB’mıza neden saldırdıkları açık: Suriye’deki piyonları PKK ağır darbe yiyip oyunları bozulunca, paniklediler. Kuklalarını korumak için her yola başvuruyorlar ama netice alamıyorlar. Kürtler sizin taşeronunuz değil ve olmayacak. Sömürgecilik günleriniz geride kaldı" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 8
  • Şarlatan Fransa 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransız yazara ayna hediye edilsin , dipnot olarakta aynaya bakiniz deyiverilsin .. Ruwanda
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransanın medya kuruluşlarını satın alın
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen Ülkemiz ve Milletimiz için 2. ATATÜRK SÜN. Sen bizim Canımız Ciğerimiz sin. Sen Rabbimizin Türk Milletine gönderdiği lütuf sun. Seni SEVİYORUZ.
    Cevapla
  • Gurbet 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da Erdoğan'dan korumak için yasaları bile iptal etmişleridi.
    Cevapla
  • abidin kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    ne suç duyurusunda bulunuyoruz ki zehirleyin gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!