Esra Elönü yazdı: Kaldır başını kardeşim

Haber7.com Yazarı Esra Elönü, 29 Ekim günü İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından dönen bir güruh insanın aynı metroda bulunan sarıklı bir adamı tacize varan davranışlarını ve yapılan bu ötekileştirme çirkinliğini köşesine taşıdı.

GİRİŞ 01.11.2019 11:42 GÜNCELLEME 01.11.2019 15:21
Bu Habere 317 Yorum Yapılmış

Metroda büyük bir tepki çeken skandal olayla ilgili verilebilecek en güzel cevaplardan birini de Esra Elönü köşe yazısında belirtti. 

 

 

İşte o köşe yazısı:

Birbirimizin yerine utanmaktan mahcubiyetimiz eskidi. Direksiyonu yan yollarda yormadan direkt tükürülecek yüzler caddesine mi kırsak. Metroda bir kardeşimiz, vakarı ona ne hissettiriyorsa öyle giyinmiş, üzerindeki cüppesinin asaleti orada alaycı ağızların tozunu attırıyor aslında ama kimse farkında değil.

 

 

29 Ekim kutlamasından dönüyorlar aynı metrodalar 10. Yıl marşını söyleyerek bu kardeşimizi o izbe kadrajlarına alıyorlar. Orta büyüklükte ergenliğini enlemesine gerçekleştirmiş bir yaşlı herif elindeki posteri kardeşimizin gözüne sokmaya çalışıyor onun arkasında cumhuriyet aromalı kabanlı teyze marşla halay senkronu tutturmaya çalışarak yerinde en körüklüsünden hoplayıp zıplıyor.. Karşı tarafında oturdukları yerden kahkahalar atarak skor sonucu bekleyen trübün amigosu hatunlar alkışlarla tempo vaziyetinde.

Kaldır başını kardeşim. Sadece orta kapıya kadar ilerledikleri için ilerici (!) olanların gerisinde kalmak sana şereftir. Üzülme Allah seninle beraber. Ve sadece küskünlükleri uğruna inandıklarını feda eden kardeşlerine ah et!

Kaldır başını kardeşim. Senin o sessiz zikrin onların ancak takozla yükseltebilecekleri kibir seviyesinde gürüldesin. Senin o sabrını şaha kaldıran imanına şahit oluşumuz bize yetsin .

Kaldır başını kardeşim.  Kaldır ki, aşağılamayı aydınlık zanneden sokak lambalarını gör ve inandıklarının aydınlığına sığın.

Kaldır başını kardeşim. İnan sen bu vatanın kurucu değerlerine, çıkardıkları kitapların tanesine 2500 lira fiyat biçip, Ata’nın değil cüzdanlarının izinde olan plastik yazarlardan daha saygılısın. Onlar senin başında böğürdükçe senin sesin göğe namzet.

Kaldır başını kardeşim.  Oradaki sessizliğinle öyle yiğit cümleler kurdun ki biz hepsini duyduk. Vicdana, adamlığa sağır olanlar varsın seni duymasın. Sen seni işiten Rabbine öyle güzel sığındın ki varlığına şükredişimiz bile bizi kendimize getirdi.

Kaldır başını kardeşim.  Biliyorsun değil mi Onların istediği gibi sevmeyeceksin onların istediği gibi arsız ve tutarsız olacaksın! Geçmişin olmayacak lakin arşiv yamayacaksın, değerlerine söveceksin çünkü kalpleri atmıyor havlıyor ..

Onların bildiklerinin yabancısı olursan cahilsin. Onların duyduklarının sağırıysan yobaz. Onlar gibi yaşamıyorsan ölüsün.

Bu yüzden kardeşim onlar gibi olmayışının alnından öp.

Kaldır başını kardeşim. Sen senin cübbeni aşağılayan insanların kılığına bakmadın bakmazsın da zaten.

 Çünkü vicdanın şerefin haysiyetin kıyafeti yoktur bilirsin ama sen hepsini öyle güzel kuşanmışsın ki ve asalet öyle şık duruyordu ki üzerinde, dilleri ve kalpleri rüküşlük içinde yüzenlerin sefilliğini bize gösterdin.

Kaldır başını kardeşim..

Sen duanı, yiğitliğini, vakarını ,  siper ettiğinde , duracak bu hayasızca akın!..

YORUMLAR 317
  • AHMET OBUZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ordaki slogan atanlar Biz imansız ız demyorlar namaz kılana, oruç tutana ,islamın emrettiği gibi giynnene,sünnet oduğu için sakal bırakana,cami imamına,islami yaşayana yobaz deyip kendileri için imansız allahın emırlerine isyan edercesine karşı gelenlerede laik ve atatürk cü maskesine bürünen ler diyorlar. Ve müslümanım diye ggecinip islamın hiçbir emrini yerine getirmedikleri gibi getirmeaya çalışanlara da yobaz gerici damgası vuruyorlar acaba sorsan islamın şartını ,kelmei sahadeti ve anlamını hangisi bikiyor işte gerçek ylobaz dinsiz imansız olanlar onlar islamiyeti bilmeden müslümanım diyenler
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Diline kalemine yüreğine sağlık sevgili kardeşim.
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Diline kalemine yüreğine sağlık sevgili kardeşim.
    Cevapla
  • işte bu 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok guzel
    Cevapla
  • Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!