Belediye önünde 100 gündür bekliyorlar!

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı 5 bin 831 çalışanın belediye önündeki eylemi 100. gününe girdi. Çalışanlar kendilerine destek verilmemesinden şikayetçi.

Belediye önünde 100 gündür bekliyorlar!
Belediye önünde 100 gündür bekliyorlar!
GİRİŞ 04.12.2019 06:24 GÜNCELLEME 04.12.2019 06:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Seçim meydanlarında verdiği söze rağmen CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından işten çıkarılan 5 bin 831 işçinin direnişi devam ediyor. İşçilerin İBB önünde 27 Ağustos’ta başladığı hak arayışı 100’üncü gününe girdi. Hukuki sınırları aşmadan CHP’li İmamoğlu’na seslerini duyurmaya çalışan işçiler, kendilerine destek verilmemesinden şikâyetçi.

CHP’li İmamoğlu’nun söz vermesine rağmen işten çıkarttığı işçilerden Barış Asan, yağmur, çamur ve soğuk demeden mücadelesine devam ettiğini belirtti. Asan, “Mevsimler değişmesine rağmen direnişimiz sonlanmadı” ifadesini kullandı. Emekçi olduklarının İBB Meclisi tarafından belgelendirildiğini belirten Asan, “ATM memuru olmadığımızı ve İstanbul’un gerçek işçileri olduğumuzu ispat ettik. Bizler Ekrem İmamoğlu’ndan artık bir açıklama bekliyoruz. İstanbul’un göbeğindeki bu rezil durumun sona ermesini bizler de istiyoruz. Şehrin orta yerinde kaldırımda yaşayan insanlar hoş bir görüntü oluşturmuyor” dedi.

YANIMIZDA OLUN

Mücadelelerini çevreye zarar vermeden, kırıp dökmeden sürdüreceklerini söyleyen Asan, “Çok sayıda yöneticilerle görüşüyoruz. Aldığımız cevap ise arkanızdayız. Biz artık arkamızda kimseyi istemiyoruz. Biz yanımızda olsunlar istiyoruz. Sadece arkanızdayız demek hiçbir şey ifade etmiyor. Bu söz bizim için artık boş bir söylemdir” diye konuştu.

İşten çıkartılan bir başka işçi Muhammet Furkan Doğan ise dava süreçlerinde olumlu sonuçların çıkmasının kendilerini de ümitlendirdiğini ifade etti. Doğan, “Davalardan gelen müjdeli haberler emsal teşkil ediyor. 100 gün oldu ve burada zor durumda olan aileler bulunuyor. HAK-İŞ dışında hiçbir yerden destek görmüyoruz. Bazen hayırseverler yemek getiriyor. Onun dışında bir destek görmüyoruz” dedi.

SAVAŞIMIZIN ADI: EKMEK DAVASI

Sümeyye Demirci, “İşten çıkartılan birçok iştirak şirketindeki arkadaşlarımızla birlikte burada işimize geri dönebilmek için mücadele ediyoruz. Kimse bireysel düşünmüyor. Nasıl ki bir SMS ile işten çıkartıldık, yeniden bir haber ile hep birlikte işe alınalım istiyoruz. Savaşımızın adı ekmek davası. Eğer inanıyorsanız sonuna kadar gidersiniz Biz inanıyoruz, soğuk da olsa kış da olsa burada duracağız” ifadesini kullanarak, destek olunmamasından şikayet etti.

YÜZÜME BAKMADILAR

Beytullah Üçler de “Engelli olmama rağmen işe girmek için engelli raporumu kullanmadık. Yaklaşık bir ay önce rapor çıkarttık. Yüzde 50 engelli olduğumu belgeledim. Engelli raporumla birlikte belediyeye giderek, engelli olduğumu ve işe geri alınmamı istedim. Kimse benimle ilgilenmedi. Moralsiz günlerimiz oldu ama inancımızı hiç kaybetmedik. Sadece benim değil babamın da yüzde 90 engeli bulunuyor” dedi.
İBB’den çıkarılanlardan Mustafa Bilgen ise “Yeteri kadar mağdur olduk, sıkıntı çektik. Gecemiz gündüzümüze karıştı. Ümidimiz var. Biz bu eylemi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bizler edep ve adabımızla direniyoruz. İşe geri döneceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yenişafak

YORUMLAR 5
  • Celal Batumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    5000 kişi işe iade davası açsınlar, belediye ya işe almak zorunda. Yada yüklü bir tazminat ödemek zorunda. Haydi kardaşlar, korkmayın topluca dava açın, bu ahmak belediye ye.
    Cevapla
  • 42K 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YARDIMCINIz OLSUN İNŞALLAH..
    Cevapla
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    ekrem bey size sözmü verdi ? bunlarin gecmisinde ,....kend halkini ..ac susuz birakmis ,.. hastanelerde hastalari saatlerce süründürmüs ...doguda kürt kardeslerimize eziyet etmis... bu partinin adayinin... sözüne güvenerek oy verirseniz ... oda size haketdiginizi verir. simdi türkiyenin AC gencleri 1500 TL ayakkabi alabilmek icin geceden saatlerce ekmek kuyrugunda bekler gibi bekliyor ... sözüm SÖZDE ACLARA.. BETTER OLUN
    Cevapla
  • mustafa dag 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çıkarmaları akparti yapsaydı chp ortalığı yıkardı ama akparti istanbul dan çıt yok o işçilere hertürlü lojistik destek sağlanmalı oraya her türlü basın yayın organı gönderilip her gün haber yapılmalı hatta dev ekran kurdurulup kılıçdaroğlu ve imamoğlunun kimse işten çıkmayacak namus sözüdür demeleri ekranda devamlı oynatılmalı. Ama
    Cevapla
  • FTH 4 yıl önce Şikayet Et
    nerede 5 bin eylenci göremiyorum evinde yatarak 100 kisiden umut mu bekliyor digerleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek