TÜSİAD toplantısında Eski Almanya Cumhurbaşkanı'na soğuk duş!

TÜSİAD'ın konferansına davet edilen Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, çevirmen olmadığı için Almanca yerine İngilizce konuşması istenince kürsüden indi.

TÜSİAD toplantısında Eski Almanya Cumhurbaşkanı'na soğuk duş!
TÜSİAD toplantısında Eski Almanya Cumhurbaşkanı'na soğuk duş!
GİRİŞ 10.12.2019 12:12 GÜNCELLEME 10.12.2019 12:15
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

TÜSİAD'ın İstanbul'da düzenlediği "Çin'i Anlamak Çin ile İş Yapmak" başlıklı konferansa Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff da katıldı.  Wulff konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Almanca konuşmasına başlayan Christian Wulff'un yanına kısa süre sonra görevli kadın geldi. Görevli kadın, Wulff'a Almanca çeviri imkanı olmadığını belirterek İngilizce konuşmasını istedi.

 

 

Wulff,  "Umuyorum ki gelecek yıl Almanya-Türkçe çevirmen ile konuşma yapabilirim" dedi.

 

 

"Benim bu konuşmayı İngilizce yapmam mümkün değil" diyen Christian Wulff,  "Burada Almanca-Türkçe ve Türkçe-İngilizce çeviri hizmeti yapılacaktı. Ben de şimdi bir sonraki tartışmaya bensiz devam etmenizi teklif ediyorum" diyerek kürsüden indi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • Hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin lan Gavur. Kendi diline sahip çıkmış. Birileri gibi göze gireyim diye İngiliz lik yapmamış.
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam bilse bile İnglizce konuşmuyor ve haklı. Bizimkiler olsa konuşur,avanelerde 'bak ne güzel ingilizce konuşuyor' derdi! Özentizlik ve omurgalı olmak böyle birşey...
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir de bunlar, şimdi sözleri pek geçmiyor ama daha düne kadar hükümete akıl verir, memleket yönetirlerdi. Davet ettikleri koskoca bir cumhur başkanın konuşmasını tercüme etmekten acizler. Adam tabi ki kendi ana dilinde konuşur herkes İngilizce konuşacak diye bir şey mi var.
    Cevapla
  • evet_isyan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüsiad'ın ayıbı. Koskoca Tüsiadın, koskoca Almanya eski başbakını çağırıp bir Alman tercüman ayarlamaması nereden baksan rezalettir. Keşke bizim yöneticilerimiz de böyle olabilse Davutoğlu Gül falan gidip İngilizce konuşmayı marifet sanıyorlardı.
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam hakli. Önce Almancadan türkceye ceviri var diye cagiracaksin. Sonra ceviren yok diyeceksin. Adam konuya almanca olarak hazirlanmis, aniden nasil ingilizceye cevirerek devam edecek. Bizde kim onu yapabilirki, baskasindan istiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!