Türkiye'ye yerleşip Müslüman olan ABD'li sanatçı Della Miles, Hazreti Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya'da verdiği konserde, "Mustafa" ve "Bismillah" adlı iki eseri seslendirdi

Türkiye'ye yerleşip Müslüman olan ABD'li sanatçı Della Miles, Hazreti Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya'da konser verdi.
Michael Jackson ile Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan ve Türkiye'ye yerleştikten sonra İslamiyet'i seçerek Müslüman olan ABD'li Soul Rock sanatçıcı Della Miles, Mevlana Kültür Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Selsebil Tasavvuf Müziği Konserleri'nin konuk sanatçısı oldu.

Miles, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen konserde, Uluslararası Mevlana Vakfı Korosu ile sahne aldı.
Della Miles, dinleyenlerine "Mustafa" ve "Bismillah" isimli iki parçayla keyifli dakikalar yaşattı.

Konsere, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da katıldı.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Fatih Ahmet’e 11.12.2019 14:05
    Şeri bir gayeye gayrı şeri bir yolla gidilmez
  • osmanlı 11.12.2019 12:09
    Mevlana celalettin rumi hazretleri çalgı çalmamıştır oraya giden çalgıcılar aletlerini oraya bırakmış tevbe etmişler çalgıdan vazgeçmişler mevlana hz. Aşka geldiği zaman dönerken havaya kalkıyo bu sebeble bişeylere tak diye vurun kendime geleyim demiş bu çalgılar sonradan ilave edilmiştir lütfen mevlana hz. lerini doğru kaynaklardan öğrenelim yoksa Allah dostlarına yapılan iftiralar helakimize sebeb olur
  • Fatih Ahmet 11.12.2019 10:59
    arkadaşlar bir sakin olalım. ABD'deki Hristiyan Siyahilerin kiliseleri de ayrıdır. ve aynen böyle bu tar kendilerine özgü ilahiler. söylerler. Bu insanlar Afro-Amerikalı. o nedenle afrikalı karekterlerinin olduğunu da unutmayalım. Bu bizim müzik kulağımıza zaten uygun değil. o nedenle hemen bozulacağız demeye gerek yok. öte yandan arap müziğini ve ilahilerini de biz pek söylemeyiz. şimdi biz dinden mi çıkmış olduk. Kadın olağanüstü zor bir şey yapmışç toplumunun dininden çıkıp Müslüman olmuş Bu upurda ülkesini değiştirmiş kolay mı? Allah samimi kılsın. kabul etsin inşallah.
  • mustafa 11.12.2019 09:37
    Bu ne ki la.
  • Emr-iBil Maruf 11.12.2019 09:14
    Şu ana kadar yazılan yorumlardan övgü sözlü bir yorum olmadığı için sevindim öncelikle. Müzik aletleri ile ALLAH Subhanehu ve Teala'nın ayetlerini okuma hükmünün kişi islamdan çıkardığını araştıranlar görebilirler. Ve aynı şekilde olaya müdahale etmeyen veya olayı kabullenen ve tasvip edenlerinde aynı hükme tabi olduğunu da.. Kişiler hayatlarından müziği ve müzik aletlerini çıkarmadan, gözlerini dizlerden ve haramlardan korumadan, KUR'an-ı Kerimi ve Hadis-i Şerifi Anlamaları da pek mümkün görünmüyor. Hayatınızdan ve sevdiklerinizin hayatından bunları çıkartın sonra ne söylemek istediğim İnşaALLAH anlaşılacaktır.
Daha fazla yorum görüntüle