HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, bütçenin halkın sırtından zenginlerin cebini doldurma bütçesi olduğunu öne sürerek, "Bugün Türkiye'ye despotik bir iktidar hükmediyor" görüşünü savundu. 

Pekgözegü'nün, "Bize sunulan bu bir bütçe değil, bu bir soygundur. Siyasal İslam soslu, türbanlı, abdestli bir soygun." ifadesini kullanması üzerine AK Parti milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi. 

AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine Sancar, birleşime ara verdi. 

Aranın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Pekgözegü'nün sözlerinin, aleni olarak hakaret, ayrımcılık, en temel değerler olan İslam'ı, abdesti, başörtüsünü aşağılayan ve aslında hukuken de nefret suçu olduğunu söyledi.  

Özür dilenmesini isteyen Zengin, AK Parti Grubu olarak çok rahatsız olduklarını ve bunu şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Yeniden söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü ise yeni bir mağduriyet yaratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Sayın Zengin, burada bir mağdur rolüne soyunuyor. Siyasi bir eleştiri yapıyorum ve bütçe hakkının sermayeye peşkeş çekilmesini, bu tür ritüellerle örtülmesini eleştiriyorum. Buradaki amaç tamamen saptırılıyor ve beni kürsüde konuşturmayarak da ifade özgürlüğümü de engellemişlerdir; asıl suç budur bence." ifadesini kullandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Pekgözegü'nün kastını tekrar ikrar ettiğini, kendisini itham ettiğini ve özür dilemediğini belirterek "Genel Kurul'da bir saldırı olmadan ne kendi adıma ne de arkadaşlarım adına başörtüsünü telafuz etmedim. Çünkü ben gündelik hayatımı yaşarken başörtülü olduğumu hatırlamıyorum bile. Burada yaşanan bütün tartışmalarda ki iki defa olmuştur başörtüsüne saldırı olduğu için bir cevap vermişizdir. Kendisinin izahı mantık kurallarının o kadar dışındaki söylediği şeylerl siyasal bir eleştiri yaptığını söylüyor. Bütçeye dair siyasal eleştiri yaparken nereden geliyor aklınıza türban, nereden geliyor abdest nereden aklınıza geliyor İslam sosu. Bunlar sos olabilir mi?"dedi.

Yorumlar 42 Yorum Var
  • Yalniz adam 13.12.2019 20:27
    Hdp israilin kopegi hdp bayragi israilde yetisen gargat agaci israilde kutsal sayilan bir agac
  • murat 13.12.2019 14:47
    Ne yazık ki HDP oylarının büyük kısmı namazlı abdestli ve türbanlı kardeşlerimizden gidiyor. En büyük düşmanımız cehalet!
  • Ufuk 13.12.2019 13:40
    Bunlar hakkıyla Allah a inansalardı ,bu sözleri asla söylemezler ve söyleyemezlerdi.bunlar şeytan ve nefsinin emrinde yaşayan lardır.Allah a inandım deseler dahi çıkarları olduğu zaman söylerler.bunlara kalsa hiçbir yatırım yapılmamalı.yatırım yapılırsa para yiyorlar efsanesini ön plana çıkarırlar.kim yapacak bu yatırımları.bunlara göre ihaleyi yapan ihaleyi alan,ihaleye katılan herkes para yemiştir.yazıklar olsun.ihaleyi alan kim olursa olsun peşkeş çekilmiştir..çünkü yapılan işten rahatsızlar.bunlarla ne fikir birliği ne akıl birliği olur..Fransız on karışı bunlara ne diyordu.türklerle aranızı açmak için her yol mübah.ortak değerleri yıkın.
  • Realist Hakperest 13.12.2019 12:01
    HDP /DHP Kürt halkının değil, kandilin, bütün illegal yapıların temsilcisi ve savunucusu olup, insanlık suçu işleyen zulüm ve vahşet odaklı bir oluşumdur.İnsanlıktan nasibini alamamış bu oluşum, Kürtlerin katili, istismarcısı, köylerini boşaltan, halkı evinden ve mülkünden göç ettiren anarşizmin ahtapotu.eşleri dul, çocukarın yetim, ana ve babaların boynu bükük bırakan vampir bir yapının parçasıdır..Akan her damla kanın, akıtılan göz yaşlarının her damlasında bu deccal sisteminin milislerinin ve şeytan sektörü ırgatların payı ve hisseleri var..
  • huseyin 13.12.2019 11:47
    hdp açıkça her zaman islam düşmanı olduğunu açık açık söylemiştir.zaten kendileride islamla alakaları olmadıklarını her zaman uygulayarak göstermişlerdir.buna rağmen hdp ye müslüman diyen varsa kişi sevdiğinin dini üzerinedir hadisine uyarak onlarla beraber mahşer meydanında hesap vereceklerdir .vay o namaz kılanların halineki kıldıkları namazdan ğafildirler.vesselam.
Daha fazla yorum görüntüle