Doğu Akdeniz'de resti çektik! Peş peşe açıklamalar...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz." derken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Uluslararası hakkımızı koruyoruz" açıklaması yaptı.

GİRİŞ 14.12.2019 14:42 GÜNCELLEME 14.12.2019 15:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar'da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, 19. Doha Forumu'na katılmak üzere bulunduğu Katar'da bazı diplomatik temaslar gerçekleştirdi.

MEŞRU HAK VE ÇIKARLARIMIZI KORUYACAĞIZ

 Çavuşoğlu'nun forum kapsamında Serrac ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" ele alındı. Görüşmeye ilişkin Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

 

ULUSLARARASI HAKKIMIZI KORUYORUZ

 Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de katıldığı görüşmede, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın yanı sıra askeri ve güvenlik alanlarındaki iş birliği konuları ele alındı.

Akar, toplantı sonrası "Biz deniz hak, alaka ve menfaatlerimiz ile hukuk çerçevesinde yapılması gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Biz sadece uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızı, hukukumuzu koruyoruz, kollamaya da devam edeceğiz." açıklaması yaptı.

YORUMLAR 25
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin arkasında Rusya ve Çin var... Savaş çıkması çok zor.
    Cevapla
  • karem 4 yıl önce Şikayet Et
    İkiside yok.
    Cevapla
  • Sayko 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistini araplara bırakın. Israile baris kendini düşürmeden isbirligine girin
    Cevapla
  • ismet - almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir savas halinde tüm fabrikalarimizin Almanyada 2. dünya savasinda oldugu gibi savas malzemesi üretilir hale getirilmeli...
    Cevapla
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    S 400 önemi ortada
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil adım atılmazsa çok yakında Hafter Trablusu alır almaz ABD hemen ardından yeni baş ağrımız Rusya Libya'ya çöker. Yeni bir Suriye tablosunu Libya'da görürüz. Çok ama çok acil bir biçimde kara, deniz ve hava gücümüzü Libya'ya sevk etmeliyiz yoksa Akdeniz'de geri kazanamayacağımız bir avantajı da yitirmiş oluruz.
    Cevapla
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısınız.
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen at binenin kilic kusananindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'