İlber Ortaylı: İstanbulca konuşan kalmadı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İstanbullu olmanın" önemine dikkati çekerek, "İstanbullularda edep erkan vardı, İstanbulca konuşurdu, etrafla da çok ilgilenirdi" dedi. Ortaylı, "Artık İstanbulca konuşan kalmadı" dedi.

İlber Ortaylı: İstanbulca konuşan kalmadı
İlber Ortaylı: İstanbulca konuşan kalmadı
GİRİŞ 19.12.2019 20:54 GÜNCELLEME 19.12.2019 20:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bu yıl ‘İstanbul’ temasıyla gerçekleşen Marka Konferansı'na katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İstanbullularda edep erkan vardı, İstanbulca konuşurdu, etrafla da çok ilgilenirdi. Şimdi AVM’lere göre tarif veriyorlar. Kadıköy’de oturup Süleymaniye’yi bilmeyen İstanbullu olamaz" dedi.

Bu yıl 20'inci kez düzenlenen Marka Konferansı bu yıl ‘İstanbul’ temasıyla gerçekleşiyor. 2000’e yakın iş liderinin katıldığı konferansta alanında uzman kişiler sunumlarını gerçekleştirdi. Sanat, moda, tarih, komedi ve daha birçok alanda, alanında uzman kişilerin sunumuyla gerçekleşen konferansın bu yıl ki teması ‘İstanbul’ oldu. Konferans kapsamında TUSİAD ile akıllı şehir politikaları üzerine bir çalışma, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile kültür sanatıyla markalaşan İstanbul hedefini somutlaştırma arayışı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ile de İstanbul'un plastik sorununa çare arama gibi sosyal projeler de ele alınıyor.

"İstanbulca konuşan kalmadı"

Konferansta konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul’u hak etmenin İstanbullu olmanın kurallarını açıkladı. Gazeteci Deniz Bayramoğlu moderatörlüğünde Ortaylı, öncelikle İstanbulca yani İstanbul Türkçesi ile konuşanın kalmadığını vurgularken, "İstanbullularda edep erkan vardı, İstanbulca konuşurdu, etrafla da çok ilgilenirdi. Şimdi AVM’lere göre tarif veriyorlar. Kadıköy’de oturup Süleymaniye’yi bilmeyen İstanbullu olamaz." dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbullu kaldımı sence nüfusun 3 te ikisi doğulu karadenizli kalanı trakya ve sivaslı
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Lafı geveliyo çoğu zaman , hoca tepki almak istemiyo belliki, zamanı geldiğine kanaat getirdikçe bişeyleri ufak ufak söylüyor.
    Cevapla
  • Kalem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam konuştuğunda dilinden hiç bir şey anlaşılmıyor; galiba en başta kendisi istanbulcayı terk etmiş olmalı.
    Cevapla
  • gurbet 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki dogru söylüyor, böyle birseyi baska birinden daha duymustum
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulca nedir? Bir efendi siz vardınız sanki! Biz Anadolu çocukları dağların nergiyiz, bir açarız bahar gelir de kuşlar bizim şarkılarımızı söyler. Sizler de ancak onların tercümanı olabilirsiniz.
    Cevapla
  • akıllı adam 4 yıl önce Şikayet Et
    sen ne dedin şimdi. İlber beyin söylediğin anladın mı acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!