CHP'nin makul teröristi! Açık açık destek verdi

Türkiye’nin Akdeniz’deki egemenliğini arttıran stratejik hamlelerine itiraz eden CHP, Libya’da hükümeti devirmeye çalışan Hafter Terör Örgütü’ne destek verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay skandal açıklamasında, “Trablus yönetimi cihatçı eğilimli bir yönetim. Tobruk yönetimi (Hafter) daha makul, seküler bir yönetim” dedi.

CHP'nin makul teröristi! Açık açık destek verdi
CHP'nin makul teröristi! Açık açık destek verdi
GİRİŞ 20.12.2019 05:57 GÜNCELLEME 20.12.2019 05:59
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Hükümeti, Suriye krizi konusunda yüzbinlerce kişiyi varil bombası ve işkencelerle öldürmüş Esed’le anlaşmaya çağıran CHP, Libya’da ise darbeci Hafter’in yanında saf tuttu.

 

 

Partinin grup başkanvekili Engin Altay, Türkiye’ye ardı ardına tehditler savuran CIA ajanı Halife Hafter’i övdü. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan meşrû Trablus hükümetini ABD’nin karalama kampanyasına uygun tarzda ‘cihatçı’ olarak tanımlayan Altay, General Hafter’in Tobruk yönetimini ise ‘seküler’ olarak niteledi.

 

 

Altay’ın ‘cihatçı’ dediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Türkiye ile Doğu Akdeniz’de dengeleri değiştiren anlaşmaya imza atmış, ‘seküler’ Hafter ise kendisine bağlı amirale “Türk gemilerini batırın” talimatı vermişti. Meclis’teki basın toplantısında Altay şunları söyledi: “Trablus yönetimi cihatçı eğilimli bir yönetim. Tobruk yönetimi daha makul, seküler bir yönetim. AK Parti tercihini yaparken, Türkiye’nin hak ve menfaatlerine göre değil, AK Parti’nin ve Tayyip Erdoğan’ın ideolojik menfaatlerine ve yaklaşımlarına göre değerlendirme yapıyor.”

SES CHP’DEN GELDİ

CHP, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını koruma konusunda çok önemli görülen anlaşmaya da ‘hayır’ dedi. Libya ile imzalanmış ‘Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası’na CHP, İYİ Parti ve HDP ile birlikte ‘hayır’ yönünde oy kullandı. Mehmetçiğin UMH’ye askeri eğitim ve destek vermesinin yolunu açan bu anlaşmaya ABD, Rusya, Avrupa Birliği, Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve BAE de karşı çıkıyordu. Suriye için ‘Ortadoğu bataklığı’ kavramını sıkça kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Libya’ya verdiği desteği de şu sözlerle eleştirdi: “Ne işimiz var Libya’da? Suriye batağında ne işimiz vardı? Siyasi iktidarın Suriye batağında yaşananlardan ders alması lazım.” CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de mutabakatı eleştirmiş, Türkiye’nin Libya’daki taraflar arasında ‘gerilim unsuru olmaya devam etmesi halinde’ o bölgeye barış ve istikrar gelmeyeceğini savunmuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 172
  • RUMUZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Yobazlar güruhu. Sizden anca bu beklenir. Hainliğin nirvanalari.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransiz usaklari. Yine irkina ceker. Bunlar Islam dusmani, baska otesi yok. Bunlara oy verip ve Muslumanim diyenler tekrar gozden gecirsin derim
    Cevapla
  • DELİ Mİ NE 3 yıl önce Şikayet Et
    nursuz uğursuzlar siz gidin sağa sola heykel dikin açılış yapın bu devlet meselesi siz ne anlarsınız bu işlerden
    Cevapla
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    atatürkün şemsiyesini bırakın yalancı düzenbazlar herhaltı ulu önderimiz atatürkü kullanarak hertürlü alavere dolaplarınızı günahlarınızı ve içyüzüzünüzü maskelemek için bırakın bu oyunları eninde sonunda atatürkçü seçmenler sizin içinizi görecek tepe yonötemizini görecek hiç bir sey sonsuz değildir her yanlıışın mutlak doğru yolu olacaktır bekleyin o günü iki yüzlülüler
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Er yada geç tüm dünya cihat bayrağı altında toplanacak, KAFİRLER istemese de Allah nurunu tamamlayacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi