Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Doğu Türkistan tepkisi

Yemen, Doğu Türkistan, Keşmir ve Filistin’de insanlık dramının yaşandığını aktaran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hukuki ilkeleri yok sayan bir anlayış, işkence, baskı, dayatma, asimilasyon ile yıldırma gibi zalimane tutumlar karşısında insan hak ve onuruna saygı duyan vicdan sahibi hiç kimsenin sessiz kalması düşünülemez” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Doğu Türkistan tepkisi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Doğu Türkistan tepkisi
GİRİŞ 24.12.2019 14:15 GÜNCELLEME 24.12.2019 14:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde 21-24 Aralık tarihlerinde düzenlenen, “37. İl Müftüleri İstişare Toplantısı” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından sonuç bildirgesinin kamuoyu ile paylaşılmasıyla sona erdi. Toplantı kapsamında gerçekleştirilen oturum ve müzakereler sonucunda 19 maddelik bildiri kaleme alındı. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu din konusunda aydınlatmak, manevi hayata rehberlik etmek ve İslam’ı bütün insanlığı buluşturmak amacıyla hizmet üreten önemli bir teşkilat olduğuna vurgu yaptı.

"DOĞU TÜRKİSTAN'DAN FİLİSTİN'E BÜYÜK ZULÜM YAŞANMAKTADIR"

Çocuklara yönelik faaliyetleri önemsediklerini sözlerine ekleyen Erbaş, “Bu kapsamda açılan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımız, çocuklarımızın İslam inancı ve ahlakıyla tanıştığı, değerlerimizi yaşayarak öğrendiği son derece verimli bir hizmet ağına dönüşmüştür. Değişen toplumsal talepler ve oluşan yeni ihtiyaçlar göz önüne alındığında, 4-6 yaş grubu kurslarımıza olan ilginin daha da artacağı öngörülmektedir. Bu doğrultuda, 4-6 yaş grubu kurslarımızı fiziki imkan, nitelikli eğitimci ve kapsayıcı eğitim programlarıyla her açıdan geliştirmek en önemli hedeflerimizdendir. Bugün, bütün dünyanın gözü önünde ümmetin mahzun beldelerinde, Yemen’den Doğu Türkistan’a Keşmir’den Filistin’e kadar tüm mazlum coğrafyalarda büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. İnsani ve hukuki ilkeleri yok sayan bir anlayış ve zulüm, işkence, baskı, dayatma, asimilasyon ve yıldırma gibi zalimane tutumlar karşısında insan hak ve onuruna saygı duyan vicdan sahibi hiç kimsenin sessiz kalması düşünülemez. Dolayısıyla, ümmetin birlik ve bütünlüğünü merkeze alan somut, kalıcı, gerçekçi adımlar atmanın ve kötülük, haksızlık, adaletsizlik ve merhametsizlik karşısında hep birlikte mücadele etmenin gerekliliği bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır. Bu itibarla, mazlumlar ve masumlar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmemiz her şeyden önce bir insanlık ödevidir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 4
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Ali Erbaş, sen Diyanet İşleri Başkanı olarak söylediklerin dogruda ama büyük bir din adami olarak, islam alemini neden Cihad'a cagirmiyorsun, neden Cihad'in Farz oldugunu söylemiyorsun. Kimden korkuyorsunuz?????????????
    Cevapla
  • c-ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kalındı çok ... bayraklarımız bile aynı , kardeş istiyorsanız alın size kardeş ,
    Cevapla
  • Yerli 4 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı, küçük adımlar belki ama inşallah devamı gelir bu tepkileri
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken bi tepki ama çok geç kalınmış bir tepki her zamanki gibi. Aylardır herkes konuşuyor diyanet susuyordu en son akıllarına geldi galiba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'