İmamoğlu törenle inşaatı 'yeniden' başlatmıştı... 1 ay oldu hala indirilemedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle çalışmaların yeniden başladığı Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda aradan 1 ay geçmesine rağmen tünel açma makinesi henüz şantiye alanına indirilemedi.

İmamoğlu törenle inşaatı 'yeniden' başlatmıştı... 1 ay oldu hala indirilemedi
İmamoğlu törenle inşaatı 'yeniden' başlatmıştı... 1 ay oldu hala indirilemedi
GİRİŞ 25.12.2019 01:55 GÜNCELLEME 25.12.2019 01:55
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda çalışmalara yeniden başlanmış ve tünel açma makinesinin törenin ardından Sancaktepe İstasyonu şantiye alanına indirileceği belirtilmişti. Ancak aradan yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen makine henüz şantiye alanına indirilemedi.

KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

2022 yılının son çeyreğinde hizmete girmesi planlanan metro hattında TBM makinesinin henüz şantiye alanına indirilememesi ve konuyla ilgili de herhangi bir açıklama yapılmaması kafalarda soru işareti bıraktı.

İMAMOĞLU, "HIZLICA BİTSİN İSTİYORUZ" DEMİŞTİ

CHP İstanbul milletvekili Gökhan Zeybek ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün de katıldığı törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugün, bir başka hattın başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Bu hat, önemli bir hat. Bu hattın önemini bölgede yaptığımız konuşmalarda dile getirmiştim. Artık gün, hizmet günü. Bu hattın hayata geçmesiyle ilgili finansman konusu ile ilgili yoğun bir çalışma ortaya koydu arkadaşlarım. 2 yıldır duran bu şantiyenin hareketlenmesiyle ilgili bulunan finans kaynağıyla beraber, bu hattın imalatçısı cesur firmalarımızın da katılımıyla sürece başlamış bulunuyoruz. İnşallah bu süreç hızlıca bitsin istiyoruz. Ekonomi hem ülkemizde hem dünyada kolay bir süreç yaşamıyor. Finansman, 2 yıl öncesinden çok daha kötü durumda şimdi. Alman Deutsche Bank'ın da bu sürece güven duyması ve katkı sunması da önemlidir. Teşekkür ediyorum iş birlikleri için."

TEK YÖNDE SAATTE 64 BİN 800 YOLCU TAŞINACAK

İki yaka arasındaki araç geçişlerini düşüreceği ön görülen hat 8 istasyondan oluşacak. Hattın uzunluğu, 10,9 kilometre, yolculuk süresi 16 dakika olacak. Hat ile saatte tek yönde 64 bin 800 yolcu taşınacak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan yeni hat hizmete açıldığında hazır durumdaki Marmaray ve Metrobüs hatları, uygulama projeleri tamamlanan Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren ve Yenidoğan-İmes-Soyak Yenişehir Metro hatları ile yapım aşamasındaki Hastane-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı, Dudullu-Bostancı Metro Hattı ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile entegre olacak. Hattın, 2022 yılının son çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor.

KAYNAK: HABERLER
YORUMLAR 63
  • Esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun sorumlusu bile bile bunlara oy verenler siyaseti bırakın bana ulaşım lazım iş yapan lazım
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hergele takimiu proje icin aldiklari kredileri raki maslarinda konser vs lerde harcar lar bir sonraki secimde yine akp ye borc olarak kalir aynen IMF borclari gibi bu adamlarda vatan aski sevdasi diye bir dert yok bunlarin tek amaclari erdogani yikmak ve ceplerini doldurmak
    Cevapla
  • mami 57 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal dır sizin yapacağınız iş bu kadar olur hiç şaşırmadım güzel olucakmışşşşşşş
    Cevapla
  • JFK 4 yıl önce Şikayet Et
    yaw birakin adami ya önce bi tatile gitsin. Baslamadan önce bi finans degigisiklik yapsin sonra carezine bakar.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp den hizmet proje bekleyenlerin aklina sasarim !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?