Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki "Bilişim Vadisi"nde düzenlenen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında Türkiye'nin merakla beklenen yerli otomobilleri görkemli bir törenle tanıtıldı. Görücüye çıkan iki model izleyenleri hayran bıraktı. Yerli arabanın ilk ön siparişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 2022 yılında üretimine başlayacağı, geliştirme süreci devam eden C-SUV modelinin ön gösterim versiyonunu tanıttı. Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Yeniliğe Yolculuk Buluşmasında C-SUV modeliyle birlikte bir de C- Sedan konsepti gösterildi.

Resmi kuruluşu 28 Haziran 2018’de gerçekleşen ve kuruluşundan 18 ay sonra tasarım ve mühendislik çalışmalarının geldiği noktayı gösteren ilk ön gösterim aracını ve Sedan konseptini gün ışığına çıkaran TOGG, Türk Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kurulacak fabrikasının temelini 2020 yılında atacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu hissedarları, İş dünyası temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının katıldığı 2 bin kişilik bir davetli topluğuyla gerçekleşen buluşmanın sonunda sahneye çıkan Türkiye’nin ilk otomobilleri büyük bir coşku ve beğeniyle karşılandı.

Projenin hemen başında 2 ayrı özgün patenti kayda geçirerek iddiasının altını çizen TOGG, birçok ‘ilk’ ve ‘en’leri ile de Türkiye’de mobilite ekosisteminin akıllı cihazlar etrafında gelişimi harekete geçirecek. Üretime başlayacağı 2022 yıllı itibariyle de Avrupa’nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olarak endüstride yerini alacak.

Yorumlar 85 Yorum Var
  • miraç 29.12.2019 10:36
    türkiye cidden acayip bir araba yapmış
  • Ilham Meletlioglu 29.12.2019 05:52
    Avrupa avrupa duy sesimizi bu gelen Türklerin ayak sesleri
  • adı deymez 28.12.2019 16:20
    reyis varsa çözüm var maşallah reyisim ne dediysen yaptın türkiye sayende güçlü bir ülke oldu yola devam yeni projelerinizi bekliyoruz
  • Envers 28.12.2019 09:11
    Müthiş bişey işte bu ve en güzel yanı %100 elektrikli Allahın izniile bitane almak için sabırsızlanıyorum. Tabi fiyatı beni aşmassa.
  • misafir 28.12.2019 09:01
    çok güzel
Daha fazla yorum görüntüle