Duruşmalara cepten takip dönemi

Adalet Bakanlığı, avukatların işlerini kolaylaştırmak için yeni hizmetleri faaliyete geçirmeye devam ediyor.

Duruşmalara cepten takip dönemi
Duruşmalara cepten takip dönemi
GİRİŞ 28.12.2019 09:02 GÜNCELLEME 28.12.2019 09:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu kapsamda avukatların yargılama işlemlerini daha rahat takip edebilmesi için UYAP üzerinden sunulan Avukat Portal uygulamasına yenilikler eklendi.
Yapılan son güncellemelerle birlikte avukatlar, artık idari para ve trafik cezaları için Sulh Ceza Mahkemelerine portal üzerinden itiraz edebilecek. Ayrıca, Bölge Adliye Mahkemeleri’ndeki (BAM) ceza ve hukuk dosyalarına vekâletname gönderebilecek. Portala eklenen yeni hizmetle avukatlar kredi kartı ile yapılan ödemelerini de sistem üzerinden taksitlendirebilecek.

 

 

54 BİN AVUKAT KULLANIYOR
Yine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen ve mobil bir uygulama olan ‘Celse’yi 54 bin avukat kullanıyor. Uygulama sayesinde avukatlar tüm adliyelerdeki duruşmaları anlık olarak takip edebiliyor. Böylece özellikle büyük adliyelerde kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağını takip ederek duruşma vaktini kaçırma endişesi yaşamıyor. Ayrıca, avukatlar vekil oldukları icra ve dava dosyalarını listeleme, sorgulama, taraf ve vekil bilgilerini uygulamadan görebiliyor

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca bitmeyen mahkemelere çözüm bulamadıktan sonra, Değil cepten, rüyadan bile bağlansanız hikaye. Bir mahkeme ortalama 10 yıl sürer mi? Ayıp günah ya ayıp.
    Cevapla
  • Mümine 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir uygulama. Türkiye son 5 yılda çağ atladı İnternet ten akıllı telefonla pek çok işimizi hallediyoruz teşekkür ederiz devamının artarak gelmesini diliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor