29 Aralık 2019 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

BÜYÜK TEHLİKE
Trans yağ kullanımına karşı toplantı yapıldı
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, dünyada her yıl 500 binden fazla kişinin ölümüne sebep olduğu belirtilen trans yağ tüketimi konusunda harekete geçti. Kendi alanında uzmanları toplayan kurul trans yağın hangi besinlerde ne kadar kullanılacağına dair bir önerge hazırlanması teklifi konuşuldu. Toplantıda ayrıca, paketli gıdalarda “Trans Yağ İçermez” ibaresi bulunan ürünlerin tercih edilmesi önerildi. 

PKK’LILARI İŞE ALDILAR
PKK’nın kadın yapılanmasına çalıştı
Terör soruşturmaları kapsamında Van’da tutuklanan HDP’li belediye başkanları hakkındaki iddianameler kabul edildi. Özalp’ta Yakup Almaç ve sözde eş başkan Dilan Öğrenci’nin belediyede paralel yapı kurup PKK’lıları işe aldığı, eski Saray Belediye Başkanı Caziye Duman’ın da PKK’nın kadın yapılanması TJA’daki faaliyetleri deşifre oldu.

BREZİLYALI MODEL ÇOK BEĞENDİ
Jessica May’den anlamlı paylaşım
Yeni Gelin dizisinin Brezilyalı yıldızı Jessica May, Twitter hesabından yerli otomobili paylaştı. May, paylaşımında alkış emojisi ve Türk bayrağı kullandı. May’in bu paylaşımı büyük beğeni topladı.

TOYOTA’YA CEVAP
TOGG’dan Japon devine teşekkür
Yerli otomobilin tanıtılmasından sonra Japon otomotiv devi Toyota'dan yerli otomobil mesajı geldi. “Türkiye’nin otomobili aramıza hoş geldin” açıklamasına TOGG resmi Twitter hesabından teşekkür cevabı geldi.

TESTLER BAŞARILI
Uydu haberleşme sistemleri test edildi
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii iştiraki olan CTECH şirketi tarafından üretilen uydu haberleşme sistemi testleri yapıldı. ANKA-S araçları üzerinde yapılan testler başarıyla tamamlandı.

PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN
Yeni yıl gelmeden indirimlerden faydalanın
31 Aralık'ta yürürlükteki konutta KDV ve Tapu harcı indirimi, otomobilde hurda teşviki sonlanırken ehliyet, pasaport ücretleri ve trafik cezaları da artıyor. Vatandaşlar indirimleri kullanıp, zamlanacak hizmetleri yeni yıla girmeden aldığında ise binlerce TL kar edebiliyor.

SOMALİ’DE KATLİAM
Eş-Şebab’ın saldırısında en az 90 kişi öldü
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 90 kişi öldü, 125'ten fazla kişi yaralandı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'den saldırı sonrası peş peşe açıklamalar gelirken, Türk vatandaşlarının da hayatını kaybettiği katliamı Eş Şebab üstlendi.

S-500 AÇIKLAMASI!
S-500 teslimatı 2025’te
Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin bir üst versiyonu olacak S-500 sisteminin ilk denemelerinin 2020 yılında yapılacağı belirtildi. Rusya’dan yapılan açıklamada, bu savunma sistemlerinin teslimatlarınınsa 2025’te başlamasının planlandığı duyuruldu.

LİSTE SKANDALI
İngiltere’nin en elit isimlerinin adresleri hükümet sitesinde paylaşıldı
İngiliz hükümeti, yanlışlıkla aralarında siyasetçiler, üst düzey güvenlik yetkilileri ve sanatçıların da olduğu yeni yıl Onur Listesi'nde yer alan kişilerin adresini paylaştı. Yanlışlığın fark edilmesi üzerine liste siteden kaldırıldı ve kamuoyundan özür dilendi.

GALATASARAY FARKLI
Sarı-kırmızılılar Antalyaspor’u 5-0 ile geçti
Süper Lig'in 17. haftasında oynanan karşılaşmada Galatasaray, sahasında Antalyaspor'u 5-0 mağlup etti. Bu sonuçla Süper Lig'in ilk devresini galibiyetle kapatan Galatasaray, puanını 27'ye yükseltti. Antalyaspor ise 14 puanda kaldı.

ARDA DÖNÜYOR
Fatih Terim, Arda’ya kapıları açtı
Son günlerde Galatasaray'a transferi söz konusu olan Başakşehir futbolcusu Arda Turan için açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Arda iyi bir Galatasaraylıdır, Galatasaray da kendi çocuklarına sahip çıkar, bana göre futbolu burada bırakmalıdır, eğer biri hak edecekse, bu Arda'dır." şeklinde konuştu.

UĞURCAN SAKATLANDI
Trabzon, Kayseri’yi 6-2 ile geçti. Uğurcan ise sakatlık geçirdi
Süper Lig'in 17. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 6-2 mağlup eden Trabzonspor'da kaleci Uğurcan Çakır sakatlanarak mücadeleye devam edemedi. Koltuk değnekleriyle stattan ayrılan Uğurcan için kulüpten yapılan açıklamada "Tetkiklerinde kemik yapılara ait önemli bir sorun görülmemiş, sol ayak bilek bağlarında esneme ve ödem tespit edilmiştir. Kesin teşhisin bir kaç gün sonra yapılacak MR tetkikleri sonrası konulması planlanmaktadır” denildi.


Spiker: Hülya TAŞ
Kurgu: Yunus Emre YEŞİL

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Hak 30.12.2019 08:51
    Brezilyalı japonu hayranlıkla tebrik ediyor ama bizdeki hainlere ne oluyor bilmiyorum...?
  • Vangölü 29.12.2019 15:47
    Bizdeki hainlere kapak olsun