Hayatını kaybeden 2 Türk'ün cenazesi Ankara'ya geldi

Somali'deki terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk'ün cenazesi ile 16 yaralı TSK'ya ait uçakla Türkiye'ye getirildi.

GİRİŞ 29.12.2019 23:10 GÜNCELLEME 29.12.2019 23:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aden Adde Uluslararası Havalimanı'ndan TSİ 15.00'te havalanan ve Mogadişu'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi ile yaralanan 16 Somalili'yi taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M tipi askeri uçak, Etimesgut Askeri Havalimanı'na indi. 

Hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi, buradan alınarak ailelerine teslim edilmek üzere hastaneye götürüldü. Türkiye'ye getirilen yaralı Somaliler de tedavileri için çeşitli hastanelere sevk edildi.

Uçağı karşılamak için havalimanına gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada yaptığı açıklamada, dün sabah dost ve kardeş ülke Somali'de meydana gelen patlamayı lanetleyerek üzüntülerini ifade etti.

Koca, Milli Savunma Bakanlığıyla yapılan hazırlıkların ardından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ambulans uçağı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahlardan oluşan 20 kişilik bir sağlık ekibiyle dün akşam Somali'ye gönderdiklerini kaydetti.

Olayda hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi ile yaralanan 16 Somalilinin uçakla Türkiye'ye getirildiğini belirten Koca, patlamada hayatlarını kaybeden Turan Sevi ve Mehmet Kaplan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. 

Koca, Somalili devlet yetkililerinin ambulans uçak talebinin olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da en başından itibaren konuya son derece yakın ilgi ve hassasiyet gösterdiğini söyledi.

4 SOMALİLİ AĞIR YARALI

Patlama sonrasında Mogadişu'nun en donanımlı hastanesi olan Recep Tayyip Erdoğan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin de 53 yaralıyı kabul ettiğine işaret eden Koca, yaralıların 19'unun tedavilerinin burada devam ettiğini dile getirdi. 

Koca, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Kardeş ve dost ülke Somali'nin ve ülkemizin başı sağolsun." dedi.

Uçakla getirilen Somalili yaralıların sağlık durumlarına ilişkin de bilgi veren Koca, 16 yaralıdan 4'ünün yoğun bakım şartlarında olduğunu bildirdi. 

Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Süleyman Muhammed Karsi de yardımları için Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Türkiye bize her zaman destek verdi. Kardeşler sıkıntılı günlerde belli olur. Türkiye bizim kardeş ülkemiz." ifadesini kullandı.

Olayda hayatını kaybeden Türklere Allah'tan rahmet, tüm yaralılara şifa dileyen Karsi, "Patlamada 83 kişi hayatını kaybetti, 140'tan fazla insan yaralandı. Bu patlama Somali'yi derinden etkilemiştir.  Derin üzüntü yaşıyoruz." diye konuştu. 

YORUMLAR 5
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye acilen tüm Afrika ve Arap ülkelerine dev hastaneler ve profesyonel teknolojilerle donatmalı gücümüzü dünyaya göstermeliyiz Güçlü Türkiye güçlü ordu güçlü ekonomi güçlü teknolojinin üssü olmalıyız
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım zalimleri kahhar isminle kahr et sayın başbakan Erdoğan Rabbim seni zalimlerin zulmünden muhafaza eylesin ayağını hiçbir zaman taşa degdirmesin
    Cevapla
  • merhamet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi, devletimize milletimize zeval verme, islam alemine birlik güç kuvvet ver, insanlara merhamet vijdan ver, AMİN
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk Bayraktar hadi yap şu uçagi geç kalıyoruz 2023 e başla hem elektrikli yap
    Cevapla
  • videoda 4 yıl önce Şikayet Et
    biri kahkaha atıyor. yazıklar olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır